Kule tipi soğutucuya ikinci fan takılır mı?

Alperen Bckn

Hectopat
RAM
16gb 3200mhz
Ekran kartı
Gtx 1050ti
Anakart
B450m-k
İşlemci
Ryzen 5 3600
Selamlar kule tipi soğutucum var. Ben buna ID-Cooling NO-9215-XT 45CFM 2500 RPM hava giriş kısmı olacak. Egzoz olarak da sıradan 1500 RPM'lik fanı CFM bilmiyorum kelepçe ile tutturucam ve kasanın üst tarafına extra olarak (3+1 fan var kasamda) egzoz fanı takacağım. Sorum şunlar;

-Kule tipine takacağım fan gerekli mi, ben takmak istiyorum herhangi bir sorun olur mu? İşlemcim Ryzen 5 3600 soğutmak istiyorum.
-Kasanın üstüne takacağım egzoz fanı kule tipinin tam üstünde yani kasanın ön fanlarından gelen havayı kule tipine varmadan tahliye eder mi? Oda işlemciyi ısındırmı.
-Son olarak da aldığım ID-Cooling NO-9215-XT fanda 4pin PWM ve 3pin 5v. ARGB kabloları var 4 PIN'i SYS fan kısmına takacağım ama 3pin 5V için takacak yer var mı? Anakartım ASUS Prime B450M K.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mantık olarak takılabilir ama ne kadar işlevi olur bilemiyorum deneseniz daha iyi şahsen ben Thermalright Assassin King'den Peerless Assassin'e geçtim +1 bakır borusu ve 1 tane fan fazla olmasına rağmen ısıda pek farklılık olmadı sizde de aşırı olacağını sanmam diğer soruları bilmiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı