Kule tipi soğutucuyu tek fan olarak kullanmak

crosswin

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart : Asus B365m-k
Ekran Kartı : Asus Rtx4070
İşlemci : R7 7700
Ram: G-skill Trident Z Neo Cl 30 6000Mhz
Ssd: Kioxia Exceria Pro 1 Tb
Cpu Soğutucu : Thermalright Peerless Assassin 120 Digital
Kasa içindeki fanlar : Rampage 7c120s
RAM
6.000Mhz Cl30 2x16gb
Ekran kartı
Rtx 4070 Asus
Merhaba arkadaşlar,
Yeni sistem topladım hesap etmediğim bir durum oldu.
Bu linkteki soğutucu aldım. Ramleride ARGB'li model aldım.
Tüm sistemi AuraSync ile kontrol etmek için. Lakin öndeki fanı takarsam RAM'lerin üzeri kapanacak.
Radyatörün ortasına fanı takdım. Ön kısma fanı takmayıp ortada tek fanlı kullansam zararı olur mu ve çok derece fark eder mi?
Şimdiden teşekkürler.
Not: Kasanın üst kısmınada 3 adet fan takacağım.

Dosya Ekleri

• IMG_0207.jpeg
    IMG_0207.jpeg
    189,6 KB · Görüntüleme: 20
Merhaba arkadaşlar,
Yeni sistem topladım hesap etmediğim bir durum oldu.
Bu linkteki soğutucu aldım. Ramleride ARGB'li model aldım.
Tüm sistemi AuraSync ile kontrol etmek için. Lakin öndeki fanı takarsam RAM'lerin üzeri kapanacak.
Radyatörün ortasına fanı takdım. Ön kısma fanı takmayıp ortada tek fanlı kullansam zararı olur mu ve çok derece fark eder mi?
Şimdiden teşekkürler.

Egzoz fanını cıkar 2 fanlı yap 2. fanı egzoz gibi kullan.

Ram'lerin üzeri kapansın sorun olmaz. Görsellik için kapanmasını istemiyorsanız tek fanla ısı değerlerini bi kontrol edin. Stres testi yapın maksimum kaç derece görüyor bakın. 2. fanı egzoz fanının oraya da takabilirsin (egzoz fanın üfleyecek şekilde) ama etkisi daha az olur.

Ram'lerin üzeri kapansın sorun olmaz. Görsellik için kapanmasını istemiyorsanız tek fanla ısı değerlerini bi kontrol edin. Stres testi yapın maksimum kaç derece görüyor bakın. 2. fanı egzoz fanının oraya da takabilirsin (egzoz fanın üfleyecek şekilde) ama etkisi daha az olur.
Görsellikden dolayı diyorum. Peki hocam Egzoz fanı olan tarafada bi fan taksam egzoz fanına doğru üfleyecek şekildi. Egzoz fanıylada arasında 1-2cm boşluk kalır.

Sıcaklık değeri yükselir ancak çok da sorun olmaz, zira Thermalright'ın çift kule ortadan tek fanlı modeli de var. Ancak overclock yapıyorsanız sorun olabilir, daha önce Xeon modlu işlemci ile overclock denemeleri yapıyordum ve benzer bir kuleyi tek fan ile kullandığımda sistemde kararsızlık oluyordu.

Camla arasında daha boşluk varsa fanı cama doğru yaklaştır. Yani fan RAM'lerin üstüne otursun 1-2mm üstünde kalsın ya da.
Hocam ramler komple kapanıyor . Aura sync ile ambiansı kontrol edeceğim. Ondan dolayı ramlerin görünür olmasını istiyorum.

Görsellikden dolayı diyorum. Peki hocam egzoz fanı olan tarafada bir fan taksam egzoz fanına doğru üfleyecek şekildi. Egzoz fanıyla da arasında 1-2cm boşluk kalır.

Görsellikten kaynaklı diyorsan egzoz fanına doğru üfleyecek şekilde tak devam et.

Aşağı yukarı 3-5 derece fark olur.

Sıcaklık değeri yükselir ancak çok da sorun olmaz, zira Thermalright'ın çift kule ortadan tek fanlı modeli de var. Ancak overclock yapıyorsanız sorun olabilir, daha önce Xeon modlu işlemci ile overclock denemeleri yapıyordum ve benzer bir kuleyi tek fan ile kullandığımda sistemde kararsızlık oluyordu.
Kesinlikle overclok yapmayacağım. Odam çok sıcak oluyor . Birde oynadığım oyunlar genelde Cs2 , Metin2 lakin PC’de monitörü kapatıyorum ve 3-4 gün pc kapanmıyor.

Ramlerin üzerinde doğru yukarı çıkacak şekilde koyabilirsin 2.fanı sıkıntı olmaz aynı performansı verir. Yani zaten 2.fan ramlerin üstünde durmalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı