Kule vinç operetörü olmak mantıklı mı?

Egemen_B

Hectopat
Daha fazla  
17 yaşında meslek lisesi öğrencisim. Elektrik elektronik okuyorum aynı zamanda yazılımla ilgileniyorum. Derslerimde ve alanımda başarılı olan bir öğrenciyim. Fakat son 1 ayda fikirlerim oldukca değişti. 4 yıllık üniversite kazanamıyacağımı biliyordum bu yüzden ya 2 yıllık ya da askeri okula yönelicektim ama bir arkadaşımla aramda geçen muhabbet sonrası kule vinç operatörlüğü çok aklımda kaldı ve 1 aydır da bu konu hakkında düşünüyorum ve araştırıyorum. Üniversite okuma hevesim neredeyse kalmadı.
Çünkü hem bir yere bağlı çalışmak istemiyorum ne de standart maaşlara bağlı kalmak. Etrafımda bu işle ilgilenen nadir insanlar olduğu için çok da sorularıma cevap alamadım. Böyle bir düşüncele ve bu devirde bu işi yapmam ne kadar mantıklı? İnternette dolanan "aylık 70k ile 120k maaş alınması" ne kadar doğru? Bazı işverenler veya inşaat sorumluları deneyim istiyor bu deneyimi nereden kazanabilirim? Bu iş üzerinde deneyim kazandıktan sonra ticarete dönüştürülebilir mi?
Yanıtlarınız benim için altın değerinde.

Kule vinçte hissem var (25%). Aylık bana getirisi 27k. Şuan Hatay'da çalışıyor. Şirketin 120k maaş verdiğini hiç ama hiç sanmıyorum.

Kule vinçte hissem var (25%). Aylık bana getirisi 27k. Şu an Hatay'da çalışıyor. Şirketin 120k maaş verdiğini hiç ama hiç sanmıyorum.

Hissenizden sadece 27k gelir geliyorsa bu işi başında yapmak daha fazla gelir getirmez mi? 120k olmasa bile ciddi bir gelir olmaz mı? kariyer.net gibi yerlerde iş ilanlarına baktığımda 70kdan başlayan maaş teklifleri gördüm. Bu işi özel olarak yapmak mümkün müdür?

Kontağınızın olması lazım efendim. Ben işi yabancıyla değil, dayımla yapıyorum. Kendi inşaat firması var. Firmanın kendisinin 25% hissesi, dayımın 25% hissesi, karısının 25% hissesi ve benim 25% hissem var.
Vergileri ödendikten sonra bana düşen para 27k oluyor.
Bu işi özel olarak yapmak tabiki mümkün. Fakat size tavsiyem, önce bir firmada işi öğrenin. İşi kavrayıp yeteri kadar çevre yaptıktan sonra, birikiminiz ile bir kule vinç alıp şirket kurabilirsiniz. Tabi şunu unutmamakta fayda var, bu işin sigortası , vergisi, vincin bakımları, vincin parkı var. Gider kalemi gerçekten geniş bu işte. Ek olarak sigorta hasarın tamamını karşılamıyor. Kule vinciniz var diye de senenin 12 ayında sürekli çalışmıyor. Yattığı oluyor. Kule vincin kendi içerisinde de tonaj farkları var. Mesela biz deneme amaçlı 9 tonluk bir kule vinç almıştık, 4 ay kiraya veremedikten sonra 11 tonluk ile takas yaptık.
Kule vinç dediğimiz şey de o kadar ucuz bir şey değil. Yaklaşık 60.000$ ödedim 25% hisse için.
Bu arada ben sektörün içinde değilim, yerinde gidip görmedim. Bana anlatılan sınırlı bakış açısıyla bildiklerimi veya bildiğimi zannettiklerimi size aktarıyorum. Sadece hissem ve duyumlarım var, o kadar.

Teşekkür ederim. Galiba bir kule vinç alıp şirket kurmak filan benim için bayağı imkansız gibi bir şey olacak yine de hayırlısı diyelim.

Bende düşünüyorum fakat torpil vb. olmadan almıyorlar diye duydum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…