Hangi monitörü kullanıyorsunuz? Neden?
Kullandığınız modelin kötü yönleri nedir?
Samsung Odyssey G3 165 Hz kullanıyorum. İyi yanları (+):
Direkt söylerim, pivot ve yükseklik desteği ilk aklıma gelen. Kullanımı aşırı pratik ve yumuşak. Ergonomi işini Samsung yapıyor
.
(Eğer alacağım 24 ekran monitörde bu destekler olmasaydı onu farklı konumlandırmak zorunda kalacaktım çünkü ekran şu anda masaya yapışık resmen bu özellik hayatımı kurtardı.)
Görüş açıları ortalama.
Arada güneş vuruyor arkasına ama ekranı hiçbir şekilde etkilemiyor yansımada başarılı.
IPS glow yok. Alışık olduğumuz flat ekran.
Ayağı epey geniş ve sağlam.
OSD menüsü kullanışlı göz koruma modu fena değil.
Tasarımı hoş, özellikle hoparlör gibi duran yerler ve ortada duran logo. Joystick kontrol on numara.
Kontrast oranının yüksek olduğunu gözümle bile anlıyorum.
Benim ürünümün kutusundan DP kablosu çıkıyor. İçinden çıkan adaptör kare ve minnacık.
Türkçe dil desteği.
AMD FreeSync premium ve DP sayesinde G-Sync desteği var.
Yanıt süresi ve dil seçimi harici bir ayar istemiyor. Belki bir de parlaklık arttırılabilir 90 tavsiyem.
165 hz sayesinde yüksek fps aldığım oyunlardaki haz bir başka.
Eksiler(-)
Ghosting ve blurr var. Blurr'dan kurtulma opsiyonunuz var o yüzden tam eksi sayılmaz. Ghosting ise siyahlarda kalıyor önceki sayfada G3 kullanan kişi noktayı koymuş. Ondan kopyaladım gibi oldu.
Kısaca monitörü oyuna ve duruma göre ayarlamanız gerekiyor. Overshoot miktarı freesync premium kapalıyken en hızlı yanıt süresi ayarında ortaya çıkıyor ama az hani overshoottan diyelim rahatsız oldunuz FreeSync açmayı bileceksin, blurrdan daha rahatsız olduğun durumlarda da kapatıp yanıt süresi ayarından en hızlı seçeneğini açmayı bileceksin. 4 adet seçenek var standart, hızlı, en hızlı, MBR (parlaklık düşürür önermem).
Freesync Premium ayarını açmak respone (Yanıt süresi) ayarını kapatır, standart gibi çalışır ve iğrenç bir blurra neden olur. Fabrika ayarlarında da bu ayar maalesef standart geliyor hemen en hızlıya almanız lazım.