Arkadaşlar if ve for kullanarak kullanıcı adı ve şifre girişi yaptıktan sonra 3 defa yanlış girdikten sonra programı kapatan program kodu nasıl yapılır?
Consol için soruyorum.C# için mi soruyorsunuz? C#'ta ise windows applacation mu yoksa console mu?
using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Threading.Tasks;
namespace ConsoleApp1
{
class Program
{
static void Main(string[] args)
{
string kadi = "admin";
string sifre = "password";
for (int i = 0; i < 3; i++)
{
etiket:
Console.Write("Kullanıcı adı giriniz: ");
string girilenkadi = Console.ReadLine();
Console.Write("Şifre giriniz: ");
string girilensifre = Console.ReadLine();
if (girilenkadi == kadi)
{
if (girilensifre == sifre)
{
Console.WriteLine("Tebrikler, giriş başarılı!");
break;
}
else
{
goto etiket;
}
}
else
{
if (i == 3)
{
Environment.Exit(0);
}
else
{
i++;
Console.WriteLine("Kullanıcı adı veyahutta şifre yanlış, tekrar deneyiniz!");
Console.WriteLine("Kalan hakkınız; " + "3" + "/" + i);
goto etiket;
}
}
}
Console.ReadKey();
}
}
}
Teşekkür ederim.@onuraydin00
Kod biraz karmaşık gelebilir çünkü tamamen akışına bıraktım, ihtiyaca göre kod ekledim. Kendiniz daha da düzenleyebilirsiniz, iyi günler.
Not: Bazı kod fazlalıkları var, düzenlemeye üşendim açıkcası, kusura bakmayın.
Kod:using System; using System.Collections.Generic; using System.Linq; using System.Text; using System.Threading.Tasks; namespace ConsoleApp1 { class Program { static void Main(string[] args) { string kadi = "admin"; string sifre = "password"; for (int i = 0; i < 3; i++) { etiket: Console.Write("Kullanıcı adı giriniz: "); string girilenkadi = Console.ReadLine(); Console.Write("Şifre giriniz: "); string girilensifre = Console.ReadLine(); if (girilenkadi == kadi) { if (girilensifre == sifre) { Console.WriteLine("Tebrikler, giriş başarılı!"); break; } else { goto etiket; } } else { if (i == 3) { Environment.Exit(0); } else { i++; Console.WriteLine("Kullanıcı adı veyahutta şifre yanlış, tekrar deneyiniz!"); Console.WriteLine("Kalan hakkınız; " + "3" + "/" + i); goto etiket; } } } Console.ReadKey(); } } }
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.