Kullanıcı girişi olmadan beğeni işlemi yapma

hasanustaoglu

Megapat
Haber sitesi yapıyorum ASP.NET ile. Şimdilik Cookie ile yaptım beğenme beğenmeme işlemlerini. Ama kullanıcı Cookie'leri sildiğinde haberi tekrar beğenebiliyor. Birkaç sitede gördüm, giriş yapmadan beğenilebiliyor, Cookie'leri silsen bile beğendiğin duruyor hala. Bunu nasıl yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Nasıl bir tablo oluşturmam lazım bilemiyorum? ms sql server kullanıyorum id, ip, like, dislike sütun olacak ama kişi 1 den fazla haber beğenirse veya beğenmezse bunu nasıl tutacağım like, dislike bölümünde.

Nasıl bir tablo oluşturmam lazım bilemiyorum? ms sql server kullanıyorum id, ip, like, dislike sütun olacak ama kişi 1 den fazla haber beğenirse veya beğenmezse bunu nasıl tutacağım like, dislike bölümünde.

Tablonda şunlar bulunmalı;
* LikeId (PrimaryKey bu senin müdahalenle doldurulmayacak bu auto increment)
* HaberId
* UyeId / Yada / IP
* Begeni (true/false)

Eğer beğeni sutunu true ise beğenmiş demektir + like saydıracaksın, false ise beğenmemiş demektir.

Yapman gereken şey, like atmaya çalıştığı zaman kullanıcı, count() methodu ile haberId, Ip bunları koşulla kontrol edeceksin, eğer 0'dan fazla çıkıyor ise demek ki bu kullanıcı like/dislike atmış.

Son düzenleme:
öyle yaptım. Ama ilk düşündüğüm kullanıcı direk beğendiğinde ip alacaktım beğendiğin haberin idlerini tek satırda tutmaya çalışıyordum yapamadım bende dediğin gibi yaptım page load metodunda ip ve haber idye göre veritabanını kontrol ediyorum yoksa butonları aktif var ise aktifliğini kaldırıyorum. Teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı