Kullanıcı Hesap Denetimi (UAC) kapatmak zararlı mıdır?

HLAB51

Hectopat
Birkaç gün önce gelen Windows 11 güncellemesinden sonra sürekli kullanıcı hesap denetimi uyarısı alıyorum. Hangi uygulamayı açsam benden onay istiyor. Bugün VLC Media Player, qBittorrent derken Steam açarken bile bu uyarı gelmeye başladı. Hatta bazı oyunların yükleme ekranındayken bile (CS2, AOE4, Albion) masaüstüne dönüp onay vermemi istiyor. Bunu ayarlardan kapatsam herhangi bir zararı olur mu?

Ne yaptığını biliyorsan hayır.

Kırık programlarla ilgin yoksa mesela.

Standart bir kullanıcıyım. İşletim sistemim orijinal ve herhangi bir antivirüs yazılımı kullanmıyorum. Oyunları da Steam'den oynuyorum.
Tamam kırık hiçbir program derdin yoksa UAC'yı kapatabilirsin gönül rahatlığıyla.

Tamam kırık hiçbir program derdin yoksa UAC'yı kapatabilirsin gönül rahatlığıyla.
Peki bu UAC'nin tek fonksiyonu izin ver ya da verme butonlarını çıkarmak mı? Diyelim ki zararlı bir uygulama ve ben açmak için izin ver dedim. Defender devre dışı mı kalıyor?

Kapatmanızı önermem. Ancak, artık kalıplaşmış uygulamaları UAC ekranı gelmeden açmak istiyorsanız:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…