Galiba boşta kullanılmayan RAM'i gösteriyor.Intel Güncelleme Asistanı'nda şöyle bir infoya rastladım, meali nedir bunun? RAM mi arızalı yoksa sistem kendi mi limitliyor?
Eki Görüntüle 2043143
Fizilsel RAM DIMM slotlarına koymuş olduğun RAM'lerdir.
Sanal RAM depolama birimlerinin RAM gibi kullanılmasıdır.
Evet doğrudan SWAP hatta, ama swap'ın devreye girmesi için fiziksel ramlerin kullanılacak alanı kalmaması lazım.Hocam sanal RAM swapla aynı mı, farklı bir şey mi?
Evet doğrudan SWAP hatta, ama Swap'ın devreye girmesi için fiziksel RAM'lerin kullanılacak alanı kalmaması lazım.
Linus Tech Tips bununla ilgili çok ilginç bir deney yapmıştı bulabilirseniz inceleyebilirsiniz, gayet bilgilendirici.
Ben yanlış biliyorda olabilirim ama benim bildiğim kadarıyla 1. Öncelikli olarak kullanılması için yer kalmaması gerekiyor.Yanlış bilmiyorsam swap normal RAM bitmeden de kullanılmaya başlayabiliyor. Benim 16 GB RAM'im var, bir kere bir sürü şey açıp 10GB falan kullanmıştım swapta 0.75 GB falan kullanılmıştı (Linux'ta oldu ama bu, Windows'ta nasıl bilmiyorum)
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.