Kullanılabilir fiziksel RAM nedir?

lolipaps

Hectopat
Daha fazla  
Intel Güncelleme Asistanı'nda şöyle bir infoya rastladım, meali nedir bunun? RAM mi arızalı yoksa sistem kendi mi limitliyor?

Ekran Görüntüsü (61).png

Son düzenleyen: Moderatör:
OS çalıştığından dolayı 10 GB kullanılabilir. Yani, 16 GB RAM'den harcanan miktar güncel olarak.

Hocam sanal RAM swapla aynı mı, farklı bir şey mi?
Evet doğrudan SWAP hatta, ama swap'ın devreye girmesi için fiziksel ramlerin kullanılacak alanı kalmaması lazım.

Linus Tech Tips bununla ilgili çok ilginç bir deney yapmıştı bulabilirseniz inceleyebilirsiniz, gayet bilgilendirici.

Evet doğrudan SWAP hatta, ama Swap'ın devreye girmesi için fiziksel RAM'lerin kullanılacak alanı kalmaması lazım.

Linus Tech Tips bununla ilgili çok ilginç bir deney yapmıştı bulabilirseniz inceleyebilirsiniz, gayet bilgilendirici.

Yanlış bilmiyorsam swap normal RAM bitmeden de kullanılmaya başlayabiliyor. Benim de 16 GB RAM'im var, bir kere bir sürü şey açıp 11GB falan kullanmıştım swapta 0.75 GB falan kullanılmıştı (Linux'ta oldu ama bu dediğim, Windows'ta nasıl bilmiyorum)

Yanlış bilmiyorsam swap normal RAM bitmeden de kullanılmaya başlayabiliyor. Benim 16 GB RAM'im var, bir kere bir sürü şey açıp 10GB falan kullanmıştım swapta 0.75 GB falan kullanılmıştı (Linux'ta oldu ama bu, Windows'ta nasıl bilmiyorum)
Ben yanlış biliyorda olabilirim ama benim bildiğim kadarıyla 1. Öncelikli olarak kullanılması için yer kalmaması gerekiyor.

Belki windows için Temp klasöründe tuttuğu verileride sayıyor olabilir.

Bahsettiğim video:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı