Bilgisayarımın kullanılabilir RAM miktarını yanlışlıkla “0” yaptım ve tekrar başlattım. Daha sonra “ “ işareti çıkarak BIOS’a attı şu anda bilgisayarım BIOS’ta bekliyor. Ne yapmam gerekiyor ? NOT: Bilgisayarım Dizüstü.
Msconfig’den kullanılabilir RAM miktarını 0 yaptım ve yeniden başlattım. Tekrardan başlattıktan sonra “Kişisel bilgisayarınız bir sorunla karşılaştı ve yeniden başlatılması gerekiyor.” Diyerek sürekli kendini yeniden başlatmaya başladı. İki kez tekrarladıktan sonra BIOS'a girdi. Bios’taki tüm işlemleri yapmama rağmen açılmadı bir tek “yenile” ve “kişisel bilgisayarınızı sıfırlayın” seçeneklerini yapamadım.
Güvenli Mod'a nereden girdiniz? Normalde güvenli modda sistemin açılması gerek.
Olmazsa RAM'lerden birini söküp öyle açtıktan sonra o ayarı değiştirin. Bir de tavsiyem Msconfig altındaki Gelişmiş Seçenekler ayarlarını kurcalamayın. Oradaki ayarlar PC performansını artırmıyor. Bunu söyleyenler bilgisayardan bihaber insanlardır.
O da olmazsa kurulum USB'si ile boot edin ve Shift + F10 ile komut satırını açın. Sonra da şu komutu girin:
bcdedit /deletevalue {varsayılan} truncatememory
Buradaki varsayılan kısmı bcdedit tarafından listelenen truncatememory'nin tanımlayıcısının adı oluyor.