Çözüldü Kullanılabilir RAM miktarı olması gerekenden az

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ritmik

Centipat
Merhaba. Bilgisayar kasasında 4 slot RAM girişi var. 2-2-2-2 olacak şekilde RAM'leri yerleştirdim. Ama sistemde 8 GB RAM olmasına rağmen 3.9 GB kullanılabilir gözüküyor. Windows 10 Pro kullanıyorum 2 kere formatladım düzelmedi. 64 Bit. BIOS güncelledim. MHz arttırmayı denedim. Ancak sonuç alamadım. Yardımcı olabilir misiniz?

Windows + tarayıcı olarak düşünürsek bana normal geldi. Bende tarayıcı + başka uygulamalar varken 16 GB RAM 8 GB kullanılabilir miktara düşüyor.

Windows + tarayıcı olarak düşünürsek bana normal geldi. Bende tarayıcı + başka uygulamalar varken 16 GB RAM 8 GB kullanılabilir miktara düşüyor.

1732351708068.png

Böyle daha açıklayıcı olabilir. Bellek kullanımına bakınız.

Sisteminize takılı olan RAM'lerin hepsinin çalıştığına emin misiniz? Sistemde 4 GB RAM tanımlı olarak gözüküyor. Taktığınız RAM'ler de veya slotlarda sorun olabilir mi?

Tam olarak dediğiniz sorun olmuş hocam. Slotları biraz hareket ettirdim sonra RAM'lerin yerlerini değiştirdim. Başta açılmadı 2. kez yer değiştirince açıldı bilgisayar. Şu an 8 GB gözüküyor ve bir sorun yok. Teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı