Kullanılabilir RAM miktarı ve MHz arttırma

Cümleten selamun aleykum.

Bilgisayarımdaki 16 GB'lik RAM'in 7.95'ini kullanıyordum ama Technopat'ın videosundan BIOS'u güncelledikten sonra sağ tık özelliklerden önceden 16 GB (7.95'i kullanılıyor) yazıyordu. Şimdi ise 7.95 yazıyor. RAM'lerimin tamamını nasıl kullanabilirim? 6 aydır PC'yi boyle kullanıyorum. Bir de RAM'larim 3000MHz ama BIOS'tan baktığımda 2133 gözüküyor, XMP'yi profile 1 yaptım, düzelmedi. Allah rızası için yardım edin.

Bilgisayar özellikleri:
  • Gigabyte B450M SH2 anakart (BIOS sürümü F50 ) (RAM slotu 2 tane, kitapçıktan baktım)
  • AMD Ryzen 5 2600
  • 8 GB DDR4 3000MHz CL16 ( 2 tane )
  • RX590 ekran kartı 8 GB GDDR5

Son düzenleyen: Moderatör:
frekansı XMP ile arttıramadıysan elle girmen gerek. Biosagir illaki bir ayarı vardır. İşletim sistemin 32 bit ise RAM kapasitesinin yarısını kullanabilirsin.

frekansı XMP ile arttıramadıysan elle girmen gerek. Biosagir illaki bir ayarı vardır. İşletim sistemin 32 bit ise RAM kapasitesinin yarısını kullanabilirsin.

hocam gigabyte ram mhz artırma ile ilgili youtubeden videoya baktım aynısını yaptım olmadı

ya onu bırak da 16 gb nin hepsini nasıl kullanırım 64 bit pc var bende normalde 16 gb gözüküyordu 7.95 ini kullanıyordu . şimdi bilgisayara 8 gb ram görüyor ben 16 gb nin 16 sını nasıl kullanacağım oyunlarda en azından 15 20 fps farkedecek allah rızası için yardım et

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…