açıkcası ya benim matematiğimde sorun bulunmakta ya da eklediğim sste göründüğü gibi 5gb kullanan bir yer göremiyorumNe neden olabilir? Sisteminde 8 GB RAM var ve bunun 500 MB civarı donanıma ayrılmış durumda. 5,8 GB da anlık olarak kullanılıyor. Geriye de 1,7 GB kullanılabilir RAM kalıyor işte. Sorun nerede?
şuan fark ettim eklenmemiş. Buraya ekleyeyimaçıkcası ya benim matematiğimde sorun bulunmakta ya da eklediğim sste göründüğü gibi 5gb kullanan bir yer göremiyorum
Burada sorun tam olarak nedir anlayamadık ama? Sistem bu kadar RAM'i neden kullanıyor diye soruyorsanız işlemler sekmesinden RAM kullanan uygulamalara bakabilirsiniz.
Ben herhangi bir değişiklik göremiyorum.Eklemediğimi fark ettim. Şu an ekledim, bakabilirseniz sevinirim.
Ben herhangi bir değişiklik göremiyorum.
.açıkcası ya benim matematiğimde sorun bulunmakta ya da eklediğim sste göründüğü gibi 5gb kullanan bir yer göremiyorum
şuan fark ettim eklenmemiş. Buraya ekleyeyim
Sanal beleği arttırmaya çalışınız ve sabit diskinizde boş alan aynı miktarda olduğundan emin olun.
Bunu yapmak için aşağıdaki adımları izleyin arama çubuğuna Denetim masası yazınız:
1-Denetim Masası > Sistem
2- Gelişmiş sistem ayarlarına tıklayın>Performans>Ayarlar>Gelişmiş>Sanal Bellek(Virtual Memory) değiştir seçeneğine tıklayınız.
3- "Tüm sürücüler için disk belleği dosyası boyutunu otomatik olarak yönet " onay kutusunu tıklanmışsa kaldırınız.
4- Windows'unuzun yüklü olduğu sürücünüzü seçiniz.
5-Özel boyut seçiniz.
6- Varolan RAM boyutuna eşdeğer MB olarak boyutunu yazınız.
7-Maksimum boyut için MB RAM boyutu iki kat ayarlayınız.
8- Ayarlara tıklayınız. > Ekranda çıkan adımları onaylayınız.> Sisteminizi yeniden başlatınız.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.