Kullanılabilir RAM sorunu

Fiobrum

Hectopat
Daha fazla  
Ekte hem sistem özelliklerimi hem de anlık kullanımları ekliyorum. Bir türlü çözüm bulamadım neden olabilir?

Burada sorun tam olarak nedir anlayamadık ama ? Sistem bu kadar rami neden kullanıyor diye soruyorsanız işlemler sekmesinden ram kullanan uygulamalara bakabilirsiniz.

Ne neden olabilir? Sisteminde 8 GB RAM var ve bunun 500 MB civarı donanıma ayrılmış durumda. 5,8 GB da anlık olarak kullanılıyor. Geriye de 1,7 GB kullanılabilir RAM kalıyor işte. Sorun nerede?
açıkcası ya benim matematiğimde sorun bulunmakta ya da eklediğim sste göründüğü gibi 5gb kullanan bir yer göremiyorum
açıkcası ya benim matematiğimde sorun bulunmakta ya da eklediğim sste göründüğü gibi 5gb kullanan bir yer göremiyorum
şuan fark ettim eklenmemiş. Buraya ekleyeyim

Burada sorun tam olarak nedir anlayamadık ama? Sistem bu kadar RAM'i neden kullanıyor diye soruyorsanız işlemler sekmesinden RAM kullanan uygulamalara bakabilirsiniz.

Eklemdiğimi fark ettim. Şu an ekledim. Bakabilirseniz sevinirim.

Windows çözüm merkezinde şöyle bir bilgi yer almaktadır. Deneyebilirsiniz.

Kanka çoğunlukla Steam Discord RAM yiyor ve arka planda açık kalıyor onları kapatırsan daha az RAM kullanirsin ya da Windows + r tuşuna basarak "MSConfig" yazarak oradan seçmeli başlangıç deyip sistem hizmetlerini yükleyi aç ama başlatma öğelerini yükleyi kapat bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…