Kullanılan çekirdek sayısını arttırmak

Nihatkacer72

Centipat
Windows 10 kullanıyorum. Kullanılan çekirdek sayısını 4'de çıkardım. Avantaj veya dezavantaj olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Güç tüketimini arttırmaktan başka bir işe yaramaz çünkü işletim sistemleri yapılan işe göre bunu kendisi ayarlıyor siz bunu her zaman çalışması için ayarlarsanız sadece güç tüketimi artar ufak işler için bile tüm çekirdekleri kullanır.

Windows arama yerine MSConfig yazın ve programı açın. Açılan pencereden önyükleme yerine gelin ve oradan gelişmiş seçeneklere basın üstte işlemci sayısı kutucuğunu seçin ve altındaki kutudan en son işlemci çekirdeğini seçin. Örneğin işlemci 4 çekirdekli ise 4 seçin 8 IE 8'i seçin seçtikten sonra tamam deyin ve alttan uygula ya basıp PC'yi yeniden başlatın artık bilgisayarınız işlemcinin bütün çekirdeklerini kullanıyor olacaktır.

Okumanızı tavsiye ederim.

Msconfig'den yaptınız sanırım. Neredeyse hiçbir işe yaramaz. Bilgisayarlar aptal değil. Gerektiğinde zaten kullanıyordu. Şimdi ona hadi kullansana demiş oldunuz. Ders çalışan bir çocuğa ailesinin gelip ders çalış demesi gibi bir şey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…