Kullanılan GNU/Linux distrosu boot menüsünden kayboldu

Talya Selim

Kilopat
Daha fazla  
Bilgisayarımda Windows 10 ve Kali kuruluydu bir hafta önce Ubuntu kurup sildiğim SSD'yi bilgisayara taktım daha sonra Kali boot menüsünden kayboldu. Ubuntu'yu sadece sistem dosyalarını silerek kaldırdığımı zannediyordum ama dizin dosyalarının da kaldırılması gerekiyormuş.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ubuntu boot menüsünde var onu başlatmak istediğimde GRUB konsolu açılıyor. Kali'nin sistem dosyaları halâ mevcut nasıl boot menüsünde gözükmesini sağlayabilirim?

Live ISO'dan chroot atıp OS-probe&&update-GRUB yapman lazım. @Nizel G hocam o mevzulara daha hakim. Benim sadece 1 kez chroot deneyimim oldu.

Ne yaptığını gram anlamadım.

Neyi sildin? Şu an diskte ne var?
Kullandığım sisteme eski SSD mi taktım ona da Ubuntu kurup silmiştim. Sorunun nasıl olduğunu anlatmak için o kısmı ekledim.

Şuan kullandığım diskte Windows 10 ve Kali kurulu hocam.
Elimde Live Kali USB mevcut.

Şimdi, diskte Windows 10 ve Kali kurulu; ama eskiden Kali, Windows 10 ve Ubuntu kuruluydu. Şimdi Ubuntu'yu sildiniz ve hangisi oldu?
GRUB mu silindi? Bilgisayar direkt Windows'dan mı başlıyor?
Yoksa GRUB ekranındaki Kali seçeneği mi silindi?

Diskte Windows 10 ve Kali kuruluydu.
Daha sonra içinde Ubuntu Grub Loader olan farklı bir SSD taktım
Kali boot menüsünde gözükmemeye başladı . GRUB silindi mi bilmiyorum. Şu anda direk Windows'dan başlıyor.

GRUB silinmiş. Sistem UEFI mi?

USB bellekten başlatın.

/boot bölümü yoksa oluşturacaksınız. Varsa GRUB'u o kısma tekrar kurup ESP veya MBR Bootloader kuracaksınız. Live USB'den başlatıp disk bölümlendirmesini paylaşın. Bir de sistem UEFI mi yoksa BIOS mu onu söyleyin, adım adım ilerleyelim.

Son düzenleme:
Sistemim BIOS.

sda5 swap , sda6 /home , sda7 /boot idi .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…