Kullanılmış SSD'yi başka sisteme formatsız takmak

SalimYT

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: İ7 3770
Anakart: Asus P8B75-V
Ram: Kingston 8 GB tek kanal 1333 MHz
Ekran Kartı: Shapiere Radeon HD 4850 (?)
Kasa: Cooler Master CMP-350
Psu kasanın dahili parçası ve 500 W
HDD: Seagate 1000 GB 7200 RPM
SSD: Dahua C800 A 120 GB (SATA SSD)
Hocam benim evde bir SSD var (laptopım GG olunca ondan söktüm) veriler duruyor, eldeki hali hazır sisteme takacağım. Taktıktan sonra bilgisayarı açarsam Windows 10 o diske ne yapacak? SSD'yi otomatik olarak biçimlendirecek mi? Yoksa o diske dokunmadan bilgisayarı açacak mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptop'un sistem ozellikleri ve masaustu sistem ozelliklerini yazar misin? Ayni sistemde SSD ve OS farki pek fark etmiyor.

Eğer amacınız veri kurtarmak ise takabilirsiniz, fakat ondaki Windows sürümünü kullanmanız driver ve bir çok şeyle uğraşmanız demektir. En iyisi temiz bir format.

Bildiğim kadarıyla, sistemi BIOS ayarlarından hangi donanım (HDD, SSD, UEFI) üzerinden başlatırsanız onun üzerinden açar. Yani büyük ihtimalle sizin normal sisteminizi açar ve taktığınız SSD'yi içi dolu şekilde görürsünüz, ya da hiç tanımaz .

Otomatik bir şey yapmaz. Yapsa bile ilk önce size soracaktır.

2 bilgisayarın sürücüleri çakışacağı için bazı sürücüleri kursan bile düzgün kullanamayacaksın. En iyisi temiz bir kurulum.

Laptop'un sistem ozellikleri ve masaustu sistem ozelliklerini yazar misin? Ayni sistemde SSD ve OS farki pek fark etmiyor.
Laptop Lenovo z500, PC'yi bilmiyorum ben toplamadım

Yani ben SSD'deki verilere erişebilecek miyim?

2 bilgisayarın sürücüleri çakışacağı için bazı sürücüleri kursan bile düzgün kullanamayacaksın. En iyisi temiz bir kurulum.
Verileri yedekliyip temiz bir format atacam. Şu an tek yapmak istediğim verileri yedeklemek. Gerisini ben hallederim

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…