Kullanılmış ürün alma hakkında

Katılım
13 Eylül 2020
Mesajlar
8.393
Makaleler
3
Çözümler
61
Çoğu konuda öneri isteyen arkadaşlara ikinci el ürün tavsiye ediyorum, sahibinden üzerinden link gönderiyorum. Pazarlık yapın, insanlarla konuşun. Hem kendinizi geliştirirsiniz, hem ticaret öğrenirsiniz, hem dolandırılmayı, dolandırılmamayı öğrenirsiniz, hem sıfır ürüne mesela RX 7600XT'yi ele alalım.



Kartın sıfırı 30, hadi 20 bin diyelim.



Bir tane arkadaş sıfır almış, kutusu, faturası, garantisi duruyor. Kartı biraz kullanıp satmak istiyor 15 bin yazmış belli ki acelesi var. Neden gidip sıfıra 20, 25 civarı para veresiniz ki az kullanılmışı alıp %50 civarı parayı cebinde tutmak varken.

Çoğu kişi kompleksli, yok ben ikinci el almam, yok ben dolandırılmak istemiyorum, yok ben şunu yapmam cart curt ulan biz de istiyoruz sıfır almayı ama ülke şartları böyle, para damlaya damlaya birikiyor.

Neyse konuyu açma sebebime gelelim. Bilgisayarın özelliklerini yazmayacağım. Sadece ilanı ve yaptığım pazarlığı atacağım. Suriyeli bir kardeşimizden DDR5 son nesil bembeyaz bilgisayar kasasını sadece RGB kontrolcüsü bozulmuş diye 28 bin TL'den 15 bine düşürerek satın aldım. Az önce kargo yaptı PTT üzerinden. Acelesi var belli ki.

Bu ilanlarda gezmesem piyasayı bilen bilir. Bu sistemler en az şu fiyatlarda:



Demem o ki taksitle harcama yapma dışında peşin parayla alıyorsanız, ikinci el az kullanılmış kutulu faturalı ürünler değerlendirilebilir.

Bir örnek daha verebilirim, daha dün kask ilanlarında geziyordum bir tane motoru satan kardeşimiz MT helmets thunder 4 kaskını, kn 2050 interkomunu satmak istiyordu. Biraz pazarlıkla piyasa değeriyle sıfır almak istesem 11 bin TL'den aşağı alamayacağım kaskı kargo ile beraber 3500'e aldım. Yaşadığım yerde 8 binden ilana koyacağım.

Bu şekilde çok hikaye sayabilirim. Ns sw 300 Yamaha subwoofer. bass için 18 kg'lik bir kutu. piyasa değeri 26, 30 bin tl civarı. dani isimli yabancı bir kardeşimizden 7500 TL'ye almıştım subwooferi.
Aynı kardeşimizden yine Dali Spector 2 diye 2 çift raf hoparlörleri piyasa değeri 16 bin civarı olan hoparlörleri de 6000 TL'den almıştım tekrardan.
 
Son düzenleme:
Taksit olayı yoksa zaten 2. el en mantıklısı aksi durumda 6-9 ay peşin fiyatına taksitle kart almak mis gibi bir şey.

O sistemi de güzel fiyata almışsınız hayırlı olsun.

Vallahi satan kardeşimiz çok iyi niyetliydi uygun fiyata bıraktı. Kendi şehrimde 40 binden ilana koyup kullanacağım kasayı.
 
Kask ile intercom'u bedavaya almışsınız, Kayserili ve ya Sivaslı kanı var mı sizde?
 
Kask ile intercom'u bedavaya almışsınız, Kayserili ve ya Sivaslı kanı var mı sizde?

Hahaha hayır daha 18 yaşındayım bile. esnaflık yapıyorum küçüklükten insanlarla konuşup anlaşmaya çalışmayı severim hep.

Konunun amacı aldıklarımla hava atmak değil ikinci el öneri yaptığımda aldığım tepkinin saçma olduğunu anlatmak. Bir daha öyle bir olay yaşarsam bu konuyu direkt atarım artık.
 
@SiyahPassat hocam bir fotoğrafta isminiz ve soyisiminiz gözüküyor ne olur ne olmaz orayı sansürleyin.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…