Kullanım klavuzu ile sistem toplanır mı?

Evet, başlıkta da yazdığım gibi malum bu zamanlar sıkıntılı. Yeni sistem toplayacağım. Neyin ne olduğunu nereye konulacağını vb biliyorum yani işlemci, anakart, ekran kartı montajı, kasa montajı vb ancak kablolama sisteminde sıfırım. Yani hangi kablo nereye girecek hiçbir şey bilmiyorum. PSU ve anakarttan çıkan kullanım klavuzu ile bunları çözebilir miyim, çok zor bir şey mi?

Evet, başlıkta da yazdığım gibi malum bu zamanlar sıkıntılı. Yeni sistem toplayacağım. Neyin ne olduğunu nereye konulacağını vb biliyorum yani işlemci, anakart, ekran kartı montajı, kasa montajı vb ancak kablolama sisteminde sıfırım. Yani hangi kablo nereye girecek hiçbir şey bilmiyorum. PSU ve anakarttan çıkan kullanım klavuzu ile bunları çözebilir miyim, çok zor bir şey mi?

Çok zor bir şey değil ama yuotubedeki videolar daha yardımcı olur.
Kasadan anakarta giden Power reset gibi kabloları kullanım klavuzundan yapmanız lazım.

Sana anakartımın klavuzundan birkaç görüntü atacağım. O zaman ne kadar basit olduğunu anlayacaksın :D.

Yapabilirsiniz hocam. Videolar da yardımcı olur.

PSU'dan gelen kabloları anakarta bağlama:

1609528070384.png

Disklerin montajı:

1609528129338.png

Power, reset tuşlarının bağlanması:

1609528165602.png

Mesela videoda kasa bağlantılarını yaptık diyor, sen acaba nasıl yaptık falan diyorsan, yukarıdaki resimde görüldüğü gibi kabloların üstünde ne kablosu olduğu yazıyor şemaya göre takabiliyorsun. Bazı kasalarda reset tuşu, HDD ışığı olmuyor o zaman sadece açma kapama tuşunun kabolarını bağlayacaksın. Ürünlerin kitapçığına bakarak çok rahat yaparsın montajı. Kablolamayı çok takma zamanla kasayı açar kaboları düzenlersin. :D.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı