Kumar bağımlılığı

İnan uyuşturucudan daha garip bir his. Bir anda farkında olmadan 50 tl oynayayım diye giriyorsun. Sonra bi bakmışsın kartından 4 5 bin tl çekilmiş. Sonrası " ne yaptım ben yine " diyerek geçiyor

Hocam kuranda geçiyor. Ancak her ikisinin de günahı faydasından büyüktür” açıklaması ile kumar kınanmış (el-bakara 2/219), daha sonra inen bir âyette de kesin bir yasaklama getirilmiştir: “ey iman edenler! Şarap, kumar, dikili taşlar (putlar) ve şans okları birer şeytan işi pisliktir. Onlardan uzak durun ki kurtuluşa eresiniz.

İşe girip çalışmaya başlayın. Zaten o borcu her türlü kapatmanız gerekecek. Çalışmaya başladıktan sonra iki dakikada kaybettiğiniz parayı kaç saatte geri kazandığınızı fark edince bir daha oynamazsınız.

Kumar ve zararları:

Yasak ve günâh olması bakımından içki ile kumar arasında hiç bir fark yoktur. Allah Teâlâ her ikisini de, aynı âyet-i kerime ile harâm kılmıştır:

"Ey iman edenler, içki, kumar, putlar ve fal okları ancak şeytanın işlerinden birer pisliktir. Onun için siz bunlardan kaçının ki muradınıza eresiniz." (el-Maide, 5/90).
Kim diyor bunu.?

Hafta sonu çalışıyormuş.

Yazdığımı okumamıssınız. Çalışıyorum zaten garsonluk yapıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…