Kumar borcuna girdim

programmerr

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar herkese iyi sosyaller. Yaklaşık 4 senelik evliyim. 2 yaşında da bir oğlum var. Eşimle aramız çok iyidir, çok kafa dengiyizdir. Gırgır şamata hanemizden hiç eksik olmaz. Ben iddia oynardım, kupon yapardım. Evlenmeden önce de vardı ama bu denli büyük değildi. Ufak miktarlarda oynardım.

Evlendikten yaklaşık 3 sene sonra işte geçen sene bir borç yapmıştım. Yaklaşık 60 bin TL kadar. Tabii eşim de bu borcun iddiadan olduğunu öğrendi. Biraz kavga gürültü tartışma neyse, konuyu çözdük, borcumu kapattım. Eşim böyle şeylere çok karşıdır haklı olarak. Kazansam bile o paradan bir hayır gelmeyeceğini vs. söyler. Neyse o konuyu atlattık, söz verdim falan.

İşte hırs mı dersin, bağımlılık mı dersin, adına ne dersen de 3 ay önce falan yine bu batağa düştüm. Oynadım, kazandım, kaybettim. 70 bin TL'ye yakın bir borç yaptım yine. Eşimin şu an için bu borçtan haberi yok ama olursa çok daha büyük sorunlar yaşayacağımız belli. Kendi ailemin bu iki borçtan da haberi yok. Babama söylesem ödeyebilecek durumu var çok şükür. Kendi aileme utancımdan, nasıl böyle bir şey yapabildim tekrar, kendime yediremediğimden söylemek istemedim. Eşime de aynı şekilde söyleyemedim. Ama işin içinden çıkamadım bir türlü.

Sizlerden tavsiye bekliyorum. Sizce babama bu durumu açıklamalı mıyım? Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız? Eşime söylersem evliliğimin bitmesine kadar uzayabilir bu durum. Babama söylesem sert bir adamdır, yine kavga gürültü olacağından şüphem yok ama durumun en azından eşimin kulağına gitmesinin önüne geçebilirim. Babam eninde sonunda babam. Kızsa da dövse de babam yani. Borcumu kapatacağından şüphem yok. 25 yaşımdayım ve bu zamana kadar babamın karşısına yüz kızartıcı bir şeyle asla çıkmadım ama olan oldu. Olmuşun üstüne bir şey yapılmaz. Sizlerin tavsiyelerine açığım. Siz böyle bir durumla karşı karşıya kalsanız ne yapardınız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Babana söylesen bile %101 eminim ki gidip tekrar oynayacaksın. Sonra gene tavsiye isteyeceksin sonra başka yolla o borcu ödeyip tekrar oynayacaksın. Kısır döngünün başlarına gelmişsin artık. Bence öncelikle bunun tedavisini al. Nasıl hiç bilmiyorum ama bıraktıran yerler vardır illa.

Kardeşim öncelikle geçmiş olsun. 17 yıl bu illetin içinde kalmış biri olarak söylüyorum, kesinlikle ailene herşeyi dürüstçe anlat ve şunu asla unutma eğer önlem alınmazsa tekrar edersin ve kaybın daha da artar. Bu konuda yüzlerce kişiye yardımcı oluyoruz. Seni de daha detaylı bilgilendirmek isterim

Konuya giriş cümlelerinden anlaşılacağı üzere, irade olarak iyi durumda değilsin - konuyu aktarmaya başlarken bile "ben bir aile babasıyım, karımı da çok seviyorum" diye yumuşatıcı katılmış çamaşır gibi bize anlatıyorsun. Oysa konu bir kez yaptığın bir şeyi tekrarlaman, tabi dış etken olarak kötü arkadaşlar veya ekonomik durum olabilir.*

Konuyu babanla çöz ve gidip konuyla ilgili nereden destek alman gerekiyorsa al, ancak bu destek senin tekrar aynı borcu yapman için değil, bunu gerekiyorsa dövme olarak avcunun içine yaptır her alnına çarptığında görebilirsin.

Destekten sonra ise kendini, sana ve ailene psiko/eko açıdan zarar verecek şey yerine gerekiyorsa başka bir şey koy - bir hobi olabilir. İstersen kuş besle, istersen spora başla, ister oyun oyna ama "kaybettim biraz daha bastırayım kazanacağım" çoğunluk için tehlikeli bir tuzaktır. Hele çevrende "kupon yapalım hallederiz" tayfası varsa - onlara da ufaktan yol ver, veremiyorsan kes gitsin.

60-70.000 TL yerine, 20.000 TL kenara atsan, hanımın da bir miktar para atsa (eğer kredi v.b ödemiyorsanız) yatırım amaçlı kullanabilirsiniz, evet yavaş birikir ancak birikeceği için canınız yanmaz, sıkılmaz.

*Ülkenin ekonomisinin muhteşem olmasına katkıda bulunan herkes kırkayak olsun.

Durum kendimi acındırma, ben değiştim bir daha yapmayacağım vs değil. Tamamiyle suçluyum evet ama ne yapalım ölmek mi lazım? Yaptık hatayı keşke ellerim kırılsaydıda yapmasaydım. Kimse sütten çıkmış ak kaşık değil ama evet dediğiniz gibi ortak kupon yaptığımız kişiler var. Ben bir noktada unutsam bile bir şekilde ya şuna 1000 basalım garanti maç vs şeyleri insanın aslında bıraktım dediği bütün hisleri tekrardan körüklüyor. Tedavi olacağım evet bu bir hastalık ama benim amacım bu süreci eşimden gizlemek. Annemden babamdan da gizlemek isterdim ama maalesef olmuyor. İnsan kendinede yediremiyor. Ama derdini anlatmayanda derman bulamaz sözüyle bugün babamla konuşucağım. Babamın yanında çalışıyorum, işini yapıyorum. Akşam konuşacağım detayları size aktarırım. Çünkü bu durum artık benim de içinden çıkamadığım bir hal alacak. Güvenler sarsılacak evet bana olan görüşleri değişecek evet ama başka çözümüm yok.

Nasıl önlem alınabilir? Tedavi olmak istiyorum bende.

Kardeşim buranın kurallarını tam bilmiyorum özelden nasıl iletişime geçeriz bilmiyorum ama sana da herkes gibi yardımcı olmak isterim. Bir Allah razı olsun bize yetiyor. Dayanışma gruplarına dahil ol, sesli sohbetlere katıl dinle. Sanal kumar bağımlılığı nedir diye Google da arattır. Banka hesaplarını kartlarını eşine devret. Mobil bankacılıklara ulaşmama gerek. Ayrıca yeşilay yedam dan ücretsiz randevu oluşturup seanslara katıl.

O borcu kapasan bile bir daha kumar oynarsın dostum bence git bir tedavi ol.

Hocam sen boşan yengeyi hak etmiyorsun belli ki. Söz verip sözünde durmayana ne desen boş. Kadın ne dese haklı.

Kral öyle denmez de bağımlılık la alakası var insan kendini durduramıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…