Kumar sitesinden gelen SMS ne anlama geliyor?

TrYaSaR51

Hectopat
Daha fazla  
Numaramı kolay kolay bir yere girmem ama biraz önce tebrikler Fadime Hanım (erkeğim) 7000 TL kazandınız gibi cümle, bir de link vardı. Link garip bir linki belirli bir site adı vs taşımıyordu. 1s.2Y gibi bir linkti. Tıklamadım mesajı sildim. İlk defa geldi böyle bir mesaj bana. Bunlar oluyor mu yoksa biri benim numaramı kullanıp kumar sitesine mi giriş yapmaya çalışıyor?

Bu tür mesajlara oltalama mesajı denir. O linke tıklasaydınız telefonunuza virüs yüklenir. Büyük ihtimal sıfırlamada kurtarmazdı ve tüm bilgileriniz ele geçirilirdi. Böyle dolandırıcı SMS'lerini ve aralamaları biraz da olsa engellemek istiyorsanız. Bitdefender veya Kaspersky önerebilirim. Ben bit deffender kullanıyorum yıllık cüzi bir ücreti var. Bazı tehlikeli SMS'leri ve aramaları ben görmeden engelleyip siliyor beni de uyarıyor.

Boyle seyler cok cok cok normal seyler, size ozel bir şey degil merak etmeyin ve endişe etmeyin. Kendilerince reklam yapiyorlar.

Bana da geliyor hocam tıklamayın.

Bana da geliyor hocam tıklamayın.

Yok ya hep gelen sıradan mesajlar bunlar. Sizle alakası yok. Linklere tıklamadığınız sürece de problem olmaz.

Çevredeki herkese geliyor diyebilirim. Linklere tıklanmadığı sürece problem oluşturmaz.

Bu tür mesajlara oltalama mesajı denir. O linke tıklasaydınız telefonunuza virüs yüklenir. Büyük ihtimal sıfırlamada kurtarmazdı ve tüm bilgileriniz ele geçirilirdi. Böyle dolandırıcı SMS'lerini ve aralamaları biraz da olsa engellemek istiyorsanız. Bitdefender veya Kaspersky önerebilirim. Ben bit deffender kullanıyorum yıllık cüzi bir ücreti var. Bazı tehlikeli SMS'leri ve aramaları ben görmeden engelleyip siliyor beni de uyarıyor.

Teşekkür ederim hocam cevaplarınız için içimi ferahlattınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı