Kumru AI gelişimi ilerliyor mu?

Akdayılar şunu diyor "Olsun be kardeşim yerli ve milli"

Gereksiz bir yapay zeka, ne kişisel ne de iş anlamında kullananı olmayacak.
Bunlar çözülebilecek şeyler. Her yeni çıkan şeyde hatalar olabilir. Oyunlar, program, siteler gibi yerlerde illa ki hatalar meydana gelebilir gelemeyecek değil. Hem ChatGPT'nin de hataları vardı ama düzeltildi.

Bunlar çözülebilecek şeyler. Her yeni çıkan şeyde hatalar olabilir. Oyunlar, program, siteler gibi yerlerde illa ki hatalar meydana gelebilir gelemeyecek değil. Hem ChatGPT'nin de hataları vardı ama düzeltildi.
Sorun düzelip düzelmeyeceği değil, kişisel veya iş alanında kullananı olmayacağı.

Sorun düzelip düzelmeyeceği değil, kişisel veya iş alanında kullananı olmayacağı.
Neden diğer yapay zekalar kullanılıyor da bu kullanılmasın ki? Nereden biliyorsunuz da bu kadar emin konuşuyorsunuz? Zaten artık her şey yapay zeka ile yapılabiliyor. Videolar, resimler falan filan. Hatta kodlardan bile yardım alabiliyorsunuz. Ben Kumru'nun diğer yapay zekalardan bir fark olacağını sanmıyorum. Çünkü hepsi aynı bir sistem ve sorduğunu cevaplıyorlar. Ama Kumru geliştirilme aşamasında olduğu için saçma sapan cevaplar vermesi normaldir.

Ve sizde kesin bu saçma sapan cevaplar verdiği için kullanılmaz diyorsunuz.

Bunlar çözülebilecek şeyler. Her yeni çıkan şeyde hatalar olabilir. Oyunlar, program, siteler gibi yerlerde illaki hatalar meydana gelebilir gelemeyecek değil. Hem ChatGPT'nin de hataları vardı ama düzeltildi.

2 yıl önce ChatGPT taş yiyen adam videoları yapabiliyordu sadece ne günlerdi

Hocam bu işler tak diye olmuyor zamanında bende bir yapay zeka yazmaya çalışmıştım sadece matematiksel işlemleri yapabiliyordu zaman içinde gelişir fakat bir Gemini seviyesine gelmez.

Kullanılmayacak çünkü birsürü düzgün alternatif var gerek chatGPT gerekse gemini, yeni bir alternatif yapay zeka kimse kullanmayacak çünkü zaten birsürü seçenek var ve çoğu kişi yerli ürünlere güveni pek yok. Öte yandan saçma sapan cevaplar verdiği için direkt uzaklaşmıştım ancak düzgün cevaplar vermeye başlasa, donanımlı olsa bile yine kullanmayacağım çünkü gerek yok.

Hocam bu işler tak diye olmuyor zamanında bende bir yapay zeka yazmaya çalışmıştım sadece matematiksel işlemleri yapabiliyordu zaman içinde gelişir fakat bir Gemini seviyesine gelmez.
Benim demek istediğim kimsenin bu yapay zekayı kullanmayacağı, zaten birsürü daha iyi alternatifler olduğu ve bazı kişilerin yerli ürünlere güvenmemesi sebebiyle Kumru kullanan olmayacak, sonu Yaani ve Bip gibi olacak.

Muhtemelen yapay zeka nedir nasıl çalışıyor hiç bir fikrin yok, her yapay zeka aynı sistemi kullanıyor diye bir mantık zaten yok olamaz da. 0 dan geliştirilen her model yeni veriler ile eğitilir bu veriler ne kadar çok ise o kadar mantıklı tutarlı cevap verir.

Gerçekten soruyorum bu kumru denilen yapay zekanın(?) ileride claude,chatgpt,gemini seviyelerinde olabileceğini düşünüyor musun?

En basit örnek ile Google belki günümüzdeki en büyük şirket ama ona rağmen hala yapay zekaları Gemini bir claude veya chatgpt etmiyor çoğu alanda. Tabii geliştiriliyor sürekli. Peki bu gelişimi elinde 3-5 lirası olan dandik bir Türk şirketi yapabilecek mi? Özellikle public yayın aşamasında bile bu kadar saçma cevaplar veriyorken.

Hocam size çok net söylüyorum eğer bu proje rafa kaldırılmasa Türkiye'nin çoğunluğu yerli ve milli diye bu yapay zekayı kullanacak hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…