Steam Kur kaç TL'den hesaplanıyor?

Thomas Shelby00

Decapat
Daha fazla  
1 ay öncesine kadar 50-60 liraya miissler gibi oyunlar aldım stokladım bir ara oynarım diye. Şu an yine alayım bir ara oynarım diye girdim en saçma sapan oyun bile indirimde 150-200 lira olmuş. Bu kur ne zaman güncellendi ve ne kadar oldu? Ne olmuş bu Steam'e? 5-10 saatlik hikaye oyunları için sürekli 200 300 lira mı bayılacağız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Steam Kur'u ne kadardan hesaplıyor bilmiyorum ama 5-10 saatlik hikaye sunup 1000 lira üstü olan oyunlarda var 200 300'e kaliteli AAA oyun varsa hala kaçırılmaması gerekiyor.

Şuan hala daha bazı oyunlar bulabilirsiniz. Ama bir kaç ay sonra büyük ihtimalle evet. 200 300 lira bayılmamız gerekecek.

Steam'in tavsiye ettiği kur en son 10 liraydı lakin şirketler kuru kendi de belirleyebiliyor. Özellikle Tr'de kurun düşük tutulması diğer ülkere göre fiyat avantajı sağladığı için bazı yabancı oyuncular bunu değerlendirerek alışverişi Tr üzerinden yapıyordu, buda zarara yol açıyordu. Bu yüzden kuru şirketler belirliyor.

Steam 10 tl olarak tavsiye ediyor firmalara. Ama büyük firmalar Türkiye de doların ne olduğunu biliyorlar, bu yüzden direkt güncel kura göre alıyorlar. Ha bir de 200-300’e bile indie oyunlar alınıyor, AAA oyunlar 1200- 2000 TL arası fiyattan çıkmaya başladı.

Steam'in kuru kaç tl'den hesapladığının artık bir önemi yok. Çoğu firma artık kendi belirlediği kur üzerinden satış yapıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı