"Kur yeni bir sistem bölümü oluşturmayı veya var olan sistem bölümünü bulmayı başaramadı" hatası

Yer
İzmir - KARŞIYAKA
Daha fazla  
Meslek
Gemi İnşaatı / Makina Mühendisliği
Selamlar arkadaşlar sistemim;
  • Gigabyte P7H67 anakart.
  • i5 2500.
  • 4 GB RAM.
  • Kurulacak işletim sistemi Windows 7 64 Bit.
Arkadaşlar boot için her anakartta yapıldığı gibi boot ve BIOS ayarlarını yapıyorum. Fakat Windows'u kurmak için disk seçeceğimiz bölümde başlıkta yazdığım hatayı alıyorum. Hatta Windows düzgün çalışması için gerekli alanlar oluşturacaktır diye uyarıdnfys a vermiyor. Technopat forumdaki Recep abimizin sunduğu çözümü yapmaya çalıştım fakat oradaki komut işletmelerinde nfts quick ns gibi kodların olduğu bir komut vardı tam hatırlayamadım. Bu komutu yazdığımda %0 dosya sistemi uyumsuz hatası alıyorum. Normalde orası %100 olması lazımdı. Şimdi başka bir USB bellekten deneyeceğim. USB 2.0 ile ve 3.0 ile de denedim olmadı. Onun haricinde farklı hard disk lerlede denedim olmadı. Fakat anakart arızalı olabilir mi? Bu durum anakart arızasına işaret midir? Gigabyte yazılı bir blok sanırım güney çipsetti biraz fazla ısınıyor gibi geliyor bana. Sistem hiç açılmamazlık yapmıyor. Bir de sağlam taktığım ve sağlam dönen hard disk kurulum ekranına gelmeden daha içinden ses geliyor bazen her kurulum yapmaya çalıştığımda olmadı bu durum. Umarım anakartım arızalı değildir. Son olarak IDE ve AHCI modlarını da denedim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı