Kur'an-ı Kerim'de ilginç bir çelişki var

Evrimin kuranla çeliştiğine dair örnek versene bana
Ben Kur'an'a baktığım zaman apaçık ilk insanın direkt tek olarak yaratıldığını, ve ilk insanın bilinenin aksine Kuran'da salak olmadığını, araç gereç kullanmayı bildiğini çıkarıyorum.

Benzerini yazabilirsin ancak senin günümüz bilgilerinden üstün bilgiler vermen gerekir daha açıklanamamış bilgiler bunu yapabilir misin?
daha açıklanmamış bilgi vereyim evrende başka canlıların olması kanıtlanmadı ancak kesin olduğu doğru uğraşırsam binlerce bilgi çıkartırım ayrıca kurandaki bilgiler döneminde hatta ondan 5bin yıl önce bilinen şeylerdi.

O zaman Kur'anda aynı kalitede zaten. Üstün bir bilgi vermek yerine önceden bulmuşları kopyalıyor, gerçekten büyük başarı.

Neyi kopyalıyolar abi anlamıyorum

Ve gökyüzünü korunmuş bir tavan yaptık. Onlar ise bunun delillerinden yüz çeviriyorlar.

(Enbiya 32. ayet)

Bu ayette mi kopya atmosfer ne zaman keşfedilmiş acaba yoksa bunu bende yazarım mı diyecekseniz

Bakış açısını genişletmemiz gerektiğini düşünüyorum. Aynı medeniyetlerin güncel teorilerden bahsetmesi de çok olası değil gibi

''Bilim insanlarının tespitine göre evrenin genişlemesini sağlayan beklenmedik muazzam bir kuvvet var, tam olarak ne olduğu bilinmediği için buna karanlık enerji deniyor. Yine bu kuvvete karşı evreni birbirine kenetlenmiş bir örüntü halinde tutan da bir madde var, bu maddeye de karanlık madde deniyor. Karanlık maddenin evrenin her yerinde olduğu ve evrendeki maddeleri yani yıldızlar ve galaksileri bir arada tuttuğu biliniyor. Karanlık maddedeki olası bir yırtılma ise galaksileri ve yıldızları bir arada tutan bağın yırtılması demek ve bütün galaksilerin ve yıldızların birbirleriyle çarpışıp saçılması anlamına gelir.

Enbiya 104: Yazılı kâğıt tomarlarının dürülmesi gibi göğü düreceğimiz günü düşün. Başlangıçta ilk yaratmayı nasıl yaptıysak, onu yine yapacağız. Biz bunu muhakkak yapacağız.

(Kaynakta burada önemli kısımlar var, bilgi edinmek isteyen evrenin sonu teorilerini okusun.)

...Buraya kadar anlatılanlar modern bilimin evrenin sonu hakkındaki tahminleri. Bunlardan hangisinin kesin olarak gerçekleşeceği öngörülemiyor. Fakat Kuran 1450 sene öncesinden büyük çöküş demişse bu bilgi de yabana atılacak bir bilgi değildir. İnsan tahminlerinin ötesinde bir ifadedir. Bir yüzyıl ötesine kadar kimse evrenin bir başlangıcının ve sonunun olduğunu düşünmüyordu, buna Newton ve Einstein gibi dahi fizikçilerde dâhil. Hatta insanlar evrenin sonsuza kadar var olacağından o kadar emindi ki ve bilinçaltlarına dahi işlemişti ki Einstein yaptığı hesaplamalara göre evrenin sabit olmadığını görünce hesaplarına kozmolojik sabit diye bir birim ekleyerek kalıcı evren modelini geliştirdi. Daha sonradan evrenin kalıcı olmadığı anlaşılınca Einstein bu kozmolojik sabiti sildi ve kozmolojik sabit terimini hayatının en büyük hatası olarak nitelendirdi.

Kimsenin evrenin sonunu düşünmesine imkân yokken Kuran evrenin sonunun büyük çöküş olacağını söyleyerek akıllarımıza durgunluk veriyor. Yani evren kağıtların dürülmesi gibi dürülecek diyor. Bu gerçekten akıllı bir insan için olağanüstü bir haber ve inanmak için tek başına bile yeterli bir kanıt. Üstelik büyük çöküşten sonra tekrar iade olacağını yani Büyük sıçrama kuramının gerçekleşeceğini ayette şu ifadelerle bildiriyor: “Başlangıçta ilk yaratmayı nasıl yaptıysak, onu yine yapacağız.”

Henüz bitmedi ayet evrenin şeklinden de haber veriyor. Yani evren bir kağıt gibi düzdür diyor. Şu anda yapılan hassas ölçümlerde göstermiştir ki evren % 99,96 doğruluk payı ile düzdür. [9, 10, 11, 12] Üstelik bununla da kalmıyor, ayet bize tek bir sayfa demiyor ve birbirlerine paralel duran sayfaların kitabın sayfaları gibi hep birlikte dürüleceğinden bahsediyor. Yani evrenimizin tek olmadığından ve sanki paralel evrenler olduğundan haber veriyor..''

Kaynak: 63# Evrenin şekli nasıldır ve sonu nasıl olacak? Kuran ve Bilim ne diyor? – Dr. Kurtuluş Berzan

Hocam şaka yapıyorum, ciddi değildim. Ben yedirebiliyorum hatta yedirecek bir şeyde yok, bir canlı benden aşağı niye olsun? Evrim bir gerçektir ve araştırmaktan en zevk aldığım birkaç konudanda biridir zaten.

Hakaret gibi algılamada sen o zaman kendini köpekle eş değer görüyorsun.
Dünyamızda gelişmişlik olarak biz üstünüz. Siz okuduğunuzu anlamıyorsunuz. Fakat evrenin geneline bakınca böyle bir iddia böbürlenmekten öte değildir.
Ayrıca o köpek diye küçümsediğiniz hayvan ile aynı sınıfa giriyoruz.

Tartışma sırasında algılayamadım hocam, araştırmanıza sevindim.

Valla kitap yazmak gibi bir işe girişecek değilim ondan iddiam da yok. Gökyüzünün zaten korunduğunu düşünmek için Kur'ana pekte gerek yok yani bunu sizde açıkçası anlayabilirsiniz. O zaman gökyüzü daha da açık görüldüğü için bunu düşünme ihtimaliniz iyice artacaktır yani yine insan aklının düşünemeyeceği bir şey yok. Kur'an genel olarak mecazlardan oluştuğu için istediğin anlama getirebiliyorsun.

Çokta kafaya takmaya gerek yok ya. Bir hadisi şerifte: Allah'ın rahmeti kıyamet gününde o kadar büyük olacak ki iblis ( şeytan ) bile acaba ben de cennete gidermiyim diye umacakmış. İki yalvarırsın paçayı kurtarırsın. Yalnız kul hakkına girmemeye bakalım yine de. Allah affeder kul affetmez çünkü. Riske atmaya gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…