Ayrıca bir şeyi 1400 yıl önceden bilmek mucize değil. İlk filozoflar sümerliler ve antik Yunan zamanında dünyanın döndüğü hatta boşlukta olduğu filan konuşuluyordu e şimdi onlara mı inanalım?
Benzerini yazabilirsin ancak senin günümüz bilgilerinden üstün bilgiler vermen gerekir daha açıklanamamış bilgiler bunu yapabilir misin?
Bu dediğin şey aslında kuranı direkt insan yapımı olduğunu kanıtlayan şeydir dostum. Yani buna karşıt bir argüman veremez kimse. Gerçekten araştırırsan zaten kurandaki çoğu şeyin antik Yunan, antik mısır gibi uygarlıklarda geçtiğini göreceksin kuran daha yeni olmasına rağmen bilimsel kanıtı yok.
Fazla kafa yakmaya gerek yok.
Getir kelime-i şehadet keyfine bak. Köprüyü geçene kadar sen haklısın ağam paşam diyeceksin, idare etcen. Allah biraz kompleksli, atarlı bir varlık. Onaylanmayı seviyor. Sen de onayla geç, he he de geç. Derine inersen imanını kaybettin derler bahane ederler, cehenneme atarlar. Gerek yok böyle bir aksiyona. He he de geç, oyununu oyna, insancılık rolünü oyna.
Asıl böbürlenen sizsiniz. İnsan tüm canlılardan üstündür. Biz özel olarak sınanmak için gönderildik tarzı söylemlerle bu kısacık hayatınızı olmayan bir tanrıya baş eğmekle geçiriyorsunuz.Dostum sen Kuranı tam olarak açıklayabiliyor musun da benzerini yazabilirim tarzı söylemlere giriyorsun. İnsanoğlusun sen böbürlenme bu kadar ölüp gideceksin senden geriye hiç bir şey kalmayacak. Sen kendini kimle kıyaslıyorsun olum aklına yatıyor mu bu yazdıkların senin düşündüğünü kimse düşünmedi mi sence. Ulan bir de 1 ayeti 5 dakikada yazmışım diyor her ayetin derinliği aynı sanki
Tamam kardeşim haber edersin.Güzel kardeşim bana da 23 yıl ver bende aynı derinlikte hatta daha iyisini yazarım diyorum sana. He sen şimdi çıkıp dersen ki sen şu an bilgilisin eğitimin var teknolojin var o zaman bana kalkıpta demeyeceksin bugün bir benzerini yazamazsın diye. Gerekli süreyi verirsen içinde 1 tane bile çelişki bulamayacağın şekilde yazarım. Hatta öyle bir yazarım ki kimse acaba bu ayette anlatılmak isenen kasıt/maksat diye diye sayfalarca gereksiz tefsir yazmaya ihtiyac duymaz. Kuranda cok kutsal seyler var sanıyorsunuz ama alakası yok. Sürekli bir konudan başka bir konuya pat diye yarıda bırakıp geçiyor. Anlatım bütünlüğü yok. Aynı ayetler harfi harfine 10 kere tekrar tekrar yazılmış gereksiz yere,e bir sürü de çelişkiler var, biraz da savaş ve günlük olayları anlatmış bir kitap bu yani. Niye yazılamasın benzeri.
Bana günümüzden hepimizin bildiği 5 tane Arapça ile bilim yapan insan sayar mısınız? Eskiden islam alimleri daha avantajlı durumdaydı, Avrupa'nın kötü dönemleri diyelim. Sen şimdi Arapça biliyorsun sadece, bilimsel makaleler araştırmalar Latin alfabesi üzerinden dönüyor, İngilizce üzerinden dönüyor. Günümüzde Arapça ile nasıl bilim yapacaksın anlatsana bana dostum?Birader sen geçen gün ''Arap alfabesiyle bilim yapsaydın o zaman'' tarzı bir cümle de kurdun, bilerek bir şey yazmadım da biraz düşün be. Okula falan da mı gitmiyorsun hiç mi duymadın Arap/Arap alfabesiyle bilim yapmış bir sürü büyük bilim insanı var şu dünyada.Er-Razi, Cabir Bin Hayyan (Simyacı ama önemli buluşları var.), İbn-i Sina, Cezeri; günümüze yakın da Ahmed Hassan Zewai 1999 Nobel Kimya Ödülü'nü aldı, Farouk El‑Baz var Apollo 11'in inişinde NASA'yla çalıştı. Daha uzar gider ama uzatmanın manası yok, konuşmak için konuşma.
Hocam nasıl şans eseri olabilir ki? Bizim gibi "üstün" canlıların zekası kimde var? Gerçekten maymundan geldiğimize mi inanıyorsunuz, artık şu evrim masalı sıktı.Asıl böbürlenen sizsiniz. İnsan tüm canlılardan üstündür. Biz özel olarak sınanmak için gönderildik tarzı söylemlerle bu kısacık hayatınızı olmayan bir tanrıya baş eğmekle geçiriyorsunuz.
İnsan hiçbir canlıdan üstün değildir. Yalnızca evrenin bize şans eseri denk getirdiği bir zekaya sahibiz o kadar. Evrende bizden çok daha gelişmiş canlılar elbet vardır. Onlar keşfedildiği zaman hangi argümanınız kalacak?
Hakaret gibi algılamada sen o zaman kendini köpekle eş değer görüyorsun.Asıl böbürlenen sizsiniz. İnsan tüm canlılardan üstündür. Biz özel olarak sınanmak için gönderildik tarzı söylemlerle bu kısacık hayatınızı olmayan bir tanrıya baş eğmekle geçiriyorsunuz.
İnsan hiçbir canlıdan üstün değildir. Yalnızca evrenin bize şans eseri denk getirdiği bir zekaya sahibiz o kadar. Evrende bizden çok daha gelişmiş canlılar elbet vardır. Onlar keşfedildiği zaman hangi argümanınız kalacak?
Hocam üstün varlık olduğumuzu sadece dünyadaki canlılara bakarak kabul edemeyiz.Hocam nasıl şans eseri olabilir ki? Bizim gibi "üstün" canlıların zekası kimde var? Gerçekten maymundan geldiğimize mi inanıyorsunuz yoksa artık şu evrim masalı sıktı.