Iyy. Mantığa bak gerçekten üzüldüm. Hafif midem bulandı.Doğrusunu çağır gelsin foruma hadi bakalım.
İşte buna tesfi (yorum) denir, her şey her yere çekilebilir.Kur'an'da yaratılan tüm canlılar diye geçiyor, o zaman onlar da dahil oluyor.
Her şeyi yaratan tanrının dinozorlar gibi büyük bir olayı anlatması gerekirdi, "Peygamberin evlerine girip de yemeğin hazırlanmasını beklemeyin" (Ahzab/53) diye ayet varken dinozorların olmaması.Birader, adam sana niye dinozoru anlatsın? Yani helak olan kavmi insanlara sonuçta dikkat edin bu haramdır, bundan kaçın diye anlatıyor. Yani dinozor değilsen fazla takma orayı.
İyi de kuran evrensel değil mi? Neden o döneme göre hareket edildiğini iddia ediyorsunuz? Ama haklısınız, zaten o 30-40 canlı da o coğrafyada bilinen canlılar işte.Sen o yüzyılda yaşayan adamlara dinozorları anlatırsan dalga geçip inanmazlar. Ayrıca bu bir Biyoloji kitabı değildir. Tek tek canlıların isimleri de Kur'an'da geçmez. Toplasan belki 30-40 canlı isminden başka da geçmiyordur.
Şartlar eşit olacak mı? 40+ yıl süre, her yerde şiirler okunan ve döneminde edebiyatta en zengin coğrafyada olmak vs.Bak ne diyor ayetler
Bakara suresi, 23 ve 24. ayetler:
"Eğer kulumuz (Muhammed)a indirdiğimiz (Kur'ân)den şüphe içinde iseniz, haydi onun gibi bir sûre getirin, Allah'tan başka güvendiklerinizin hepsini çağırın; eğer doğru iseniz."
"Yok yapamadıysanız, ki hiçbir zaman yapamayacaksınız, o halde yakıtı insanlar ve taşlar olan, inkârcılar için hazırlanmış ateşten sakının."
Hodri meydan daha iyisini yazmayı deneyebilirsin.
Tolkien reis getirseydi silmarillion'u bence adam toplardı yanına.Bak ne diyor ayetler
Bakara suresi, 23 ve 24. ayetler:
"Eğer kulumuz (Muhammed)a indirdiğimiz (Kur'ân)den şüphe içinde iseniz, haydi onun gibi bir sûre getirin, Allah'tan başka güvendiklerinizin hepsini çağırın; eğer doğru iseniz."
"Yok yapamadıysanız, ki hiçbir zaman yapamayacaksınız, o halde yakıtı insanlar ve taşlar olan, inkârcılar için hazırlanmış ateşten sakının."
Hodri meydan daha iyisini yazmayı deneyebilirsin.
Bu gibi sorular bak ben inanmak istemiyorum ve bu da basit kanıtı diyenlerin aklına gelen saçma sorular. Ben de diyorum ki bak ben bu yüzden inanıyorum, o dönemde tatlı su ile tuzlu suyun karışmayacağını ayetler belirtmiş, ben de bir kaç ayet belirteceğim fakat bu gibi insanlar dik başlı olduğu için bir şey değişmeyecek..Ya arkadaş inançlı mısın bilmiyorum ama ne alaka dinozor. Yani ne alaka? Her şeye inandın, dinozor yok diye sorgulama ve kanıtlama ihtiyacı mı duydun? Tavsiyem, önce anlatılan bir sürü kavimden,insandan,canlıdan ders çıkar. Sonra zaten tarihten silinmiş şeyler hakkında ders çıkarırsın. Millet kitabımızı illa bir şey kanıtlamalı, illa bilimsel olmalı zannediyor. Yok öyle bir şey, biz zaten şüphesiz iman ettik ki kanıtsal, bilimsel şeyler de bir sürü var. Dinozor yerine Google'da sorgularsan bulabilirsin. Kur'an, insanlara doğruyu göstermek gibi nedenlerle indirilmiş Allah'ın kelamı. İnanan inanır , inanmayan inanmaz. Belki konudan saptım yanlış anlama senle derdim yok sen tabii ki kafana bu soruyu takmış olabilirsin. Ben hani genel olarak inanmayanların başvurup da sürekli tutarsız çıktığı bu konu hakkında düşüncemi ilettim.
Canını yediğim, güzel kardeşim. Kime ne anlatıyorsun? Herkes senin gibi akıllı mı? Yahu 1000 yıl önce de nice mucizeleri gözüyle görüp de inanmayanlar halen devam ediyor. O güzel dilini yorma, keşke anlasalar, sürekli reddetme çabası olmasa ben de devam edeceğim ancak o kadar yıldım ki bunlardan. Allah kolaylık versin.İbret almak için gözünü gökyüzüne çevirmen bile yeterlidir. İbret almak istersen sayısız örnek bulabilirsin. Dinazor soyu tükendi bu sonucunda petrol oldu. Bugün petrol ve türevleri ne kadar önemli bir yerde olduğunu görüyoruz. Sorum çok basit inanmanız için ne tür delil istiyorsunuz?
Umurumda değil. Ben felsefe konusuna yorumumu yaptım sen ise sırf inandığın şeye laf geliyor diye "İstemeyen inanmaz, SJ, Gülücük, Gereksiz cümleler kuruyorsun". Daha nereye kadar devam ettireceksin bilmiyorum. Ancak gerçekten çok üzücü.
Tartışmak istemiyorum ama hata gösterir misiniz? Bir yerde kendisiyle mi çelişiyor? Savunduğu davanın tersine mi hüküm sürüyor? Yoksa insanlara zorla iş mi yaptırıyor?İnanmıyorum. Kutsal bir kitap'ta akla mantığa yatmayan hiç bir şey olamaz. Kuran hatalarla dolu bir başyapıt. Emin ol ben yazsaydım daha az hata ile yazardım. Felsefe konusuna "İnanmak isteyen, inanır, Kuran hani evrenseldi" demek ayrı kafa.
Hadi onu geçtim sorgulama diyenler ne kafada ya? Muhteşem mantığa göre düzenlenmedi mi bu kitap? Anlamak için sorgulamak lazım değil mi? Ne yapalım bazıları gibi bekleyip" Allah bilir" mi diyelim?
Kısaca savuşturma cevapları:
Sana ne?
Ne ibret alınacak?
Onu anlayacak seviyede değildi insanlar.
Ne işine yarar?
Mucize olarak kabul ettiğiniz evrenin gelişmesini zaten tüm insanlar olarak anlıyorlardı ya da Hz. Musa'nın denizi ikiye ayırmasını da anlıyorlardı. Gerçekten bilgili Müslüman göremiyorum. Adam gibi uzunca ya da kanıtlarla yazın savuşturmayın.
Onları oraya şeytan koydu daha mantıklı bir cevap.