Kuran'da olan numarasız harfler nedir?

402318

Hectopat
Yer
Rusya/Moskow
Daha fazla  
Birisi Kuran'da 6234 numaralı olmak üzere 112'de numarasız ayet olduğunu söylüyor. Yani toplamda 6346 ayet olduğunu beyan ediyor. Ben kısa bir araştırmayla 6236 ayet olduğunu gördüm. Nedir bu besmelelerin numaralı numarasız halleri? Yahut şu an bildiğimiz 6236 ayetin 2 tanesi numarasız mı?

Surelerin başındaki besmeleyi sayıp saymamana göre değişiyor diye biliyorum.
İngilizcen iyiyse veya siteyi çevirerek şu siteden cevabı inceleyebilirsin, birazcık uzun.
Fakat bilmen gereken önemli bir gerçek, sayıdaki bu değişikliğin "eksik" ya da "kayıp" bir ayetten kaynaklanmadığıdır.

Hocam burada yalnızca nüshalardan vesaire bahsediyor sadece numaralı harf denilen şeyin ne olduğunu söyleyebilir misiniz? Ebced hesabı vb. birşey mi?

Kaynakça.

Sözde 19 mucizesi için şu videoya göz atabilirsiniz. Numaralı/numarasız besmele şeklinde bir olayın varlığını bilmiyorum, sanırım sadece 19'cuların ortaya attığı bir kavram.

Sözde 19 mucizesi için şu videoya göz atabilirsiniz. Numaralı/numarasız besmele şeklinde bir olayın varlığını bilmiyorum, sanırım sadece 19'cuların ortaya attığı bir kavram.
Zaten biliyorum neyin ne olduğunu fakat öğrenmek istedim, fazla bilgi ziyan olmaz. Ayıptır sorması hangi dine inanıyorsunuz, biraz fikir almak istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…