Kurban kestiniz mi?

Bu yıl kurban çok pahalıydı, küçük birşey kestik. Birazını kurban kesemeyen yakınlarımıza, yarısınıda kendimize ayırdık.

Ben yaradanın bir eserinden (İnsan) diğer bir eserini (Hayvan) kurban etmesini isteyeceğini sanmıyorum. Bu anlamda bana bu durum mantıksız geldiği için kurban kesmeyi/kestirmeyi doğru bulmuyorum. Bu nedenle kesmedim/kestirmedim. Bunun yerine ihtiyaç sahibi insanlara bağış yapıyorum. Bu bağışın bir bölümünü de Rusya işgali altındaki Ukrayna için yaptım, büyük bölümünü ise zor durumdaki Suriye'deki ve Irak'taki Türklere yaptım.

Kurban kesmekle karı kız kesme ilişkisi kurup kadını hayvanla ilişkilendirdiğiniz için. Ayrıca bizim eski Türk toplumunda (İslam'dan önceki) kadının erkekten hiçbir farkı yok. Eski Türkler kadına cinsel obje olarak bakmaz. Atalarımızın kemiklerini sızlattın

Yalnız kurban fakir insanlarla et paylaşmak içindir. Bu düşüncen çok saçma, sanki normalde hiç hayvan kesilmiyor.

Banada bağış yapabilir misiniz? Komşularım kavurma yerken ben noodle yiyordum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…