Custom ROM Kurmak telefonu hızlandırır mı?

Telefon modeline göre değişir bende Redmi 8 vardı LineageOS ve crDroid kurmuştum ikisinde de gayet iyi performans gösterdi CrDroid'in ayarlarında oyunlar için FPS kilidini kapatma seçeneği var onu açarsan FPS'in ciddi şekilde yükselir PUBG gibi oyunlarda stock ROM'da 30 FPS kilidiyle oynarken CrDroid'le 70-80 FPS arası oynuyordum eğer cihazın orta seviye ise belki 100 FPS'e kadar çıkar. Telefon modelini söylersen sana öneri verebilirim.

Saçma sapan yüklü gelen sistem servis uygulamaları vesaire olmayacağı için kesinlikle performans artışı olacaktır. Telefonunuzun modeli ne bilmiyorum ama eğer biraz eski bir telefon ise ve güncelleme önemli değilse HavocOS ve RROS (Resurrection Remix) öneririm. Ayrıca bu işlemi yaptığınızda garantiniz gidecektir.

Samsung A12 nacho.

Samsung A12 nacho.

Son düzenleyen: Moderatör:
Samsung A12 nacho.

Samsung A12 nacho.

Cihaza Custom ROM yapmamışlar gibi görünüyor XDA forumunda aynı cihaza sahip olan birine GSI ROM kurmasını önermişler ama GSI ROM kurmanı önermiyorum telefon kararsızlaşıyor bootloader kilidin açıksa root at sonra bloatwareleri silsen ve birkaç Magisk modülü eklersen performansın gene yükselebilir.

Selam, hızlandırır yüksek ihtimalle. Samsung Galaxy Tab A SM-T590 10.5 2018 cihazıma Android 15 Lineage OS kurdum ve OneUI'dan hızlı çalışıyor. Hızı etkileyen etkenlerden bir diğeri de Gapps paketi. Mümkünse kurmayın, kuracaksanız da Pico olanı kurun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…