Kurs izlemeden nasıl Unreal Engine 5 öğrenilir?

Henuz baslarda ogrenme metodunun yanlis oldugunu fark ettigin icin tebrik ederim seni. Populasyonun geri kalani kanal tarifi sorgularken sen metodoloji sorgulamissin.

Kurslar ve dershaneler hizli ve pratik sekilde, cogunlukla ezber, konsantre bilgi vermek icin varlar. Yuzeysel sekilde kavramlarin ustunden gecerler.

Videolar zaten yemek tarifinden daha sofistike bir konuda ogrenme metodu olamazlar. Okuma hizi vs izleme hizi. Ilkokula gitmek yerine video seri izleseydin ortaokula 25 yasinda baslaman gerekirdi. Interaktif olmamasi da cabasi.

Bu isin dogru yolu dokumantasyon ile baslayip , pratik yaparak ilerlemek. Elbette bir yerde takilacaksin; orada da yeniden dokumani referans alman. Iste video izleyeceksen bu takildigin spesifik nokta ile ilgili izleyeceksin. Esas ogrenme takildigin problemi cozup bir seyler yaptigin an gerceklesecek.
"I hear I forget, I see I remember, I do I learn."

Her teknolojiyi yapan insanlar adaptasyon icin baslangic rehberi sunarlar, EU icin -> https://dev.epicgames.com/documenta...ine/understanding-the-basics-of-unreal-engine

Altinda da "further reference" var zaten. Yalniz Ingilizce sart. CS alaninda bir teknik dokuman Turkce'ye cevrilemez, anlamini kaybeder.

Yazilimda bilgi dokumanlarla, API referanslariyla, diyagramlarla ve okunabilir yazilmis kod ile transfer edilir. Huseyin Ziptirik'in youtube kanaliyla, Anadolu universitesi felsefe mezununun actigi udemy programiyla degil.

Son düzenleme:
Yazilimda bilgi dokumanlarla, API referanslariyla, diyagramlarla ve okunabilir yazilmis kod ile transfer edilir. Huseyin Ziptirik'in youtube kanaliyla, Anadolu universitesi felsefe mezununun actigi udemy programiyla degil.
Yazının özeti

Kesinlikle ve kesinlikle katılıyorum hocama. 2. sınıf bilgisayar ögrencisiyim bende bugüne kadar video izleyerek şu anda bildiklerimi ögrendim ancak bende sizin gibi gerçekten çok vakit kaybı oldugunu fark ettim. Önemli olan bir şeyleri pratige dökmek, dökümantasyonu açıp kurcalamak aklındaki fikirleri olmasa bile hata ala ala bilgisayara yansıtmaya çalışmak. Ve gerektiginde yapmak istedigin spesifik şeyi Youtube videosu ya da bir forumdan almak çok çok daha iyi.

Teşekkür ederim hocam. <3

Hocam babam beni Photoshop ve Blender özel dersine yazdırdı ilk Photoshop dersine gideceğim sonra Blender. Babam istediği için gidiyorum onu da yoksa internetten her şey öğrenilir tabii(
Babamın arkadaşıda UE kullanıyormuş sinematik kısmında o demiş özel ders alsın diye ). Benim asıl sorum şu olacaktı ben bu dersleri gördükten sonra büyük ihtimalle UE başlarım. UE başlamadan önce İngilizce öğreneyim diyorum az buzda olsa sizce nasıl öğrenebilirim? Nasıl documantasyon okuyacak kdr öğrenebilirim? Size asıl bunu sormak istiyorum. Çünkü dediğiniz gibi İngilizce şart ama ilk İngilizce öğrenip sonra bir şeyler yapmak istemiyorum o yüzden Photoshop ve Blender derslerini girerken bir yandan İngilizce öğreneyim diyorum. Hem de UE için çok iyi bir başlangıç olur.

Henuz baslarda ogrenme metodunun yanlış oldugunu fark ettigin icin tebrik ederim seni.

Bunu sebebi de hocam ben 3-4 yıldır sürekli deniyorum ama bir türlü öğrenemiyorum videolardan Udemy görsenin UE 4 için 2-3 tane kursum var ve yarısına yakın yaptım ama aklımda gram bir bilgi yok şu an siz öyle söyleyeyim bu da sürekli mentalimi düşürdüğü için pes ediyordum. Asıl bu menodun yanlış olduğunu fark etmemin sebebi buydu.

Photoshop artık vazgeçilmez bir şey olduğu için bence herkesin öğrenmesi lazım. Blender'da hobi olarak öğrenmek istiyorum.

@bitwise hocam bir dönüş yapsaydınız ya.

Son düzenleme:
İngilizce öğreneyim diyorum az buzda olsa sizce nasıl öğrenebilirim? Nasıl documantasyon okuyacak kdr öğrenebilirim? Size asıl bunu sormak istiyorum.

@bitwise hocam bir dönüş yapsaydınız ya.

Pardon, yeni gordum bunu. Acikcasi efektif Ingilizce nasil ogrenilir bu konuda tavsiye vermem yersiz olur. Teknik kisim hakkimda tavsiye verebilirim yalnizca.

Yazilim dokumanlarinin Ingilizceleri okullarda ogretilen gramer derslerindeki zirzop tense'ler ile dolu agdali vocabulary icermez. Teknik terimleri ogrendikten sonra gerisi simple present tense. Ornegin Rust kitabindan:

Kod:
...The restriction preventing multiple mutable references to the same data at the same time allows for mutation but in a very controlled fashion.
It’s something that new Rustaceans struggle with because most languages let you mutate whenever you’d like.
The benefit of having this restriction is that Rust can prevent data races at compile time.
A data race is similar to a race condition and happens when these three behaviors occur...

mutable, reference, mutation, race condition, compile time gibi teknik terimlerin anlamini bildikten sonra gerisi orta okul Ingilizcesi.

Bu terimlerin ne anlama geldigi de daha once duymadigin "oblique" gibi bir kelimenin Ingilizcesine sozlukten bakip da anladigin gibi anlasilmaz. Konsepti bilmek gerekiyor. O da donup dolasip temel yazilim derslerine baglanir. Tam olarak bu sebepten once okudugunu anlayacak kadar ( dinledigini anlayacak kadarsa bonus ) Ingilizce ve matematik; sonrasinda programlama direkt Ingilizce ogrenilmeli.

Yol haritam şöyle mi yani.

Temel İngilizceyi öğren --> teknik terimleri öğren --> konseptleri anla --> okuma ve dinleme pratiği yap --> pratik yap.

Yol haritam şöyle mi yani.

Temel İngilizceyi öğren --> teknik terimleri öğren --> konseptleri anla --> okuma ve dinleme pratiği yap --> pratik yap.

Temel Ingilizce -> temel programlama ( Ingilizce ) -> Sonrasinda ister UE ister Unity ister Android ogren. Hepsinin formal dokumanini okuyup yuksek oranda anlayacak seviyedesin. Ayrica bu surec tek yonlu islemez.

Bir sey gorursun, geri donup Ingilizce ogrenirsin. Bir seyi anlamazsin geri donup temel programlama eksigi tamamlarsin. Waterfall degil, bu surec.

Anlamadım nedense? Hmm...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…