JavaScript Kurs önerisi

Golden.Nyks

Hectopat
Katılım
7 Haziran 2022
Mesajlar
3.174
Çözümler
20
Amacım, video izleyerek genel yapıyı kavrayarak temeli atmak ve doğrudan proje geliştirmeye başlamak. Benim için önemli olan yalnızca sözdizimini anlatmakla kalmayıp, proje yapısını ve arkasındaki mantığı da açıklayan kurs bulmak. Önüne gelenin kalitesiz içeriklerle kurs çektiği bir ortamda zamanımı boşa harcamak istemiyorum.

Temel düzeyde HTML ve CSS bilgim mevcut.
 
Son düzenleme:
BTK Akademi kursunu önerebilirim. Ben Python ve Bilgi teknolojileri kurslarını bitirmiştim ve bir proje yapabilecek düzeye getirmişti beni hem de eğitimleri ücretsiz ve sertifikalı.

Teşekkür ederim, zaten ücretsiz olarak pek alternatif yok gibi bir tek Engin Demirog'un kursu gözüme çarptı ama o da 7-8 senelik.
 
Teşekkür ederim, zaten ücretsiz olarak pek alternatif yok gibi bir tek Engin Demirog'un kursu gözüme çarptı ama o da 7-8 senelik.

Engin Demirog'un C# kursunu da bitirmiştim. Güncel bilgiler olmadığı için onun kursları temel atmaya yardımcı olur. Lakin sonrasında yanına yapay zeka katarak projelere girişebilirsiniz diye düşünüyorum.
 
BTK Akademi kursunu önerebilirim. Ben Python ve bilgi teknolojileri kurslarını bitirmiştim ve bir proje yapabilecek düzeye getirmişti beni hem de eğitimleri ücretsiz ve sertifikalı.

BTK Akademi JS kursunu biraz inceledim, 100 saat uzunluğunda ve seviyesi 0 değil eksi bir adam için yapılmış bilgisayar kullanımına kadar anlatıyor, 2 program kurulumu için 100dk ayrılmış, diğer konularda öyle her bir fonksiyon için 10-15dk süre ayrılmış ve kursun %80'ini bunlar kapsıyor, sadece Date() fonskiyonu 5 saat işlenilmiş, bu kursu tamamlamamın imkanı yok, tamamen zaman kaybı.

Muhtemelen bu kurs 1 milyon yazılımcı kapsamında hiç bilgisi olmayan birinin öğrenmesi için tasarlanmış.
 
BTK kursunu önerirken tamamen temelden başlayacağınızı düşünerek paylaşmıştım, çünkü içerik ciddi anlamda sıfırdan alan biri için tasarlanmış. Ancak eğer halihazırda belli bir seviyeniz varsa bu kurs gerçekten fazla temel kalabilir ve vakit kaybı gibi hissettirebilir, haklısınız.

Alternatif olarak biraz daha hızlı ilerleyip proje odaklı çalışan şu kaynakları öneririm, şu anlık aklıma gelenler:

R3 Schools: Web üzerinden anlatım yapıyor ve pratikler de sunuyor. Yine temel ama BTK kadar uzun işlemiyor. Kursu bitirince belli bir meblağ karşılığında sertifika veriyor.

freeCodeCamp – JavaScript Algorithms and Data Structures: Tarayıcı üzerinden direkt kod yazılıyor, hem teorik hem pratik olduğu için bunu da önerebilirim.

JavaScript30 (Wes Bos): Hiçbir kütüphane kullanmadan 30 farklı proje üzerinden JS mantığını oturtuyor.

Frontend Mentor: Gerçek tasarımlar veriyorlar, siz sıfırdan koda döküyorsunuz – uygulamalı yöntem olarak öneririm.

Türkçe isterseniz; Kodluyoruz JS ya da Barış Aslan’ın YouTube serileri oldukça iyi ve sade anlatımlı, öneririm.


Kursla birlikte ufak projeler yaparak ilerlemek de öğrenmeyi baya hızlandırıyor. Siz yine kursla paralel proje yaparsınız, kursları siz de tek tek inceleyin. Umarım yardımcı olur. Kolay gelsin.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı