Kursa gitmeden İngilizce öğrenmek

Kursa gitmeden İngilizce öğrenmek istiyorum.

Udemy, YouTube gibi platformlar çok uygun olur.

Bütçe önemli değil, şu anki İngilizce seviyem A2 teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Okul hariç en küçük İngilizce öğrenme çabası göstermedim. Bir ara heves edip Duolinguo üzerinden deneyeyim dedim fakat o da sarmadı. Şu an İngilizcem c1 seviyesinde. Ve yaptığım tek şey hayvan gibi oyun oynamak ve anlamasam bile İngilizce diziler, videolar izlemekti. Ha bunlar arasından hangisi daha iyi geliştiriyor? Tabii ki de dizi izlemek. İngilizce videolar, diziler, filmler izle. Alt yazı aç ama o da İngilizce olsun. Hiç yapamıyorsan arada sözlükten anlamadığın sözcüklere bak. İnan bana kurslardan falan daha etkili ve mantıklı.

Kursların ya da derslerin önemli etkisi zorlayıcı olmadı. Yani, derste anlatılanları yapamazsanız o dersi öğrenemezsiniz. Buna benzer şekilde kendinizi zorlayabileceğiniz bir ortam daha iyi olacaktır. Duolingo gibi uygulamalardan hem de hiç verim alamadım.

Yabancılarla roleplay falan yaparken yazılı konuşma yoluyla veya Wikipedia makaleleri okuyarak (Simple English diye ayrı bir dil var. Onunkileri okuyabilirsiniz, basit bir İngilizce kullanıyor. Ama ben normalini okudum. Bağlantı: Wikipedia) iyi bir yere gelebilirsiniz. Tabii sadece yazma ve okuma konusunda gelebilirsiniz. Yine de İngilizce yazmayı ve okumayı öğrenirseniz konuşmak o kadar zor değil diye düşünüyorum. Henüz yazma aşamasındayım, bir yabancıyla kolayca uzun yazışmalar yapabiliyorum.

Son düzenleme:
Temelli atmışsın. Youtube, Udemy gibi yerlerden kurs izleyip pratik yapmalısın. Kurs öneremiyorum çünkü hiç ihtiyaç duymadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…