Kurtarma bölümü hala aktif mi?

Okzi

Hectopat
Daha fazla  
Daha önceden işletim sistemim disk 0 üzerine kuruluydu. Sıfırdan format atıp disk 0'daki işletim sistemini silip disk 1 üzerine Windows 11 kurdum ve format ekranı sırasında disk 0'nın diye tahmin ettiğim bazı küçük disk parçalarınıda sildim.

Sormak istediğim soru şu benim kurtarma bölümlerim neden işletim sisteminin kurulu olduğu disk1 değil?

Disk 0'daki kurtarma bölümleri işlevsel mi?

Değişik bir şey olmuş orada, kurulumda diskler ve partition'lar karışmış sanırım. EFI ve Recovery bölümleri bir şekilde Disk 0'da kalmış. Eğer formattan sonra çok bir şey kurmadıysanız bence tekrar temiz kurulum yapın. Bu sefer kurulumda disk ekranına gelince Disk 0'daki tüm bölümleri silin ve Windows'un kurulacağı yer olarak Disk 1'in 500 GB'lık kısmını seçin.

Dosyalarımın yedeklemesi olduğu için bir şeyler denemek istedim. Tekrardan Windows kurulumdaki disk seçtiğimiz bölüme geldim ve disk 0'daki kurtarma bölümünü ve 100 MB'lik bölümü sildim.

*Windowsun kurulu olduğu diske dokunmama rağmen pc bidaha windowsu açmadı.Mecburen bende temiz kurulum yapmak zorunda kaldım.

Onlar olmadan PC çalışmaz zaten keşke silmeseydin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…