Kuru kıvırcık saçın kurumasını önlemek

Toprakvv

Hectopat
Makaleler
3
Saçlarım uzun ve kıvırcık istesem de istemesem de düzgün durması için her gün ya da 2 güne bir yıkamam gerekiyor duş almasam bile saçımı yıkıyorum.

Saçım eskiden parlak ve nemliydi şu an gittikçe kuruduğunu ve matlaştığını fark ettim sebebi de her gün şampuanlamam muhtemelen. Saçımı sadece suyla yıkasam kurumasını önleyebilir miyim? Ya da yıkamak direkt zararlı ise kabarmasını önlemek ve düzgün durmasını sağlamak için sürmemi önerdiğiniz bir şeyler var mı?

Şu anda klasik bir bukle kremi kullanıyorum. Ayrıca yağ oranını arttırmak için ayrıca önerebileceğiniz krem/yağ varsa müteşekkir olurum. İyi sosyaller.

Belirttiğin gibi her gün şampuanla yıkama, sadece suyla yıka saçta yağ bırakmazsın özellikle her gün yıkayarak. Ben de kıvırcığım ama uzun kullanmıyorum kabarmasından dolayı. Pantene belirgin bukleler kullanıyorum gayet iyi oluyor.
aynı kremi ben de kullanıyorum. Hocam kırıkları nasıl hallediyorsunuz? Krem sürdükten sonra tarasam yapısı bozulur mu?

aynı kremi ben de kullanıyorum. Hocam kırıkları nasıl hallediyorsunuz? Krem sürdükten sonra tarasam yapısı bozulur mu?
Düzenli olarak kırıkları aldırıyorum ve çok fazla saça dokunmamaya çalışıyorum. Ayrıca haftada 2 3 defa şampuan kullanıyorum en fazla. Kremden önce saçına parmaklarınla masaj yap kafan rahatlayana ve saçların yumuşayana kadar. Sonrasında kremi sür ama çok sert şekilde değil yavaşça. Sonrasında tarama hatta hiç tarama.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı