Kurulu gelen Windows'u silip yerine tiny 11 kurmak mantıklı mı?

lexerotk

Hectopat
Makaleler
1
Selam. Sonunda bir laptop satın adlım ve içinde Windows kurulu geldi ama bundan memnun değilim. Çünkü içi bloat dolu. Bu yüzden tiny11 kurmak istiyorum fakat üretici yazılımları konusunda endişeliyim. Tiny11 kurulumundan sonra bunları kendim mi kuramam gerekecek ya da bir süre sonra kendileri mi yüklenecek ya da yüklemek mümkün mü bile?

Aldığın marka modelin ismini aratıp support tarzı bir sayfası mevcut mu diye kontrol etmeni öneririm. Yaklaşık üç yıl önce aldığım HP marka laptop FreeDOS olarak gelmişti kendim Windows yükledikten sonra üretici sayfasından uygun driver indirip kurarak tamamlamıştım. Bence mantıklı hareket olabilir eğer indireceğin disk imajı güvenliyse tabii.

İmajı kendim oluşturuyorum tiny11'in kendi yapımcısının scripti ile. Open-Source olması da güvenli olduğunu doğrulamaya yeter sanırım. Yapay zekaya bile kontrol ettirebiliriz hani .

Omen hub falan varsa driverlar arasında iyi. Çünkü bütün fan ve performans ayarları orada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…