Kurulu sistemin ISO dosyası nasıl alınır?

401916

Hectopat
Merhaba. Şu an Linux Mint kullanıyorum. Sistemime Arch kurmak istiyorum. Fakat bir problem halinde Mint'e geri dönebilmem gerekiyor. Tekrar ayarlarımı yapmamak için sistemin ISO dosyasını almak istiyorum. Bunun için hangi programı önerirsiniz?

Yani aklıma tek gelen çözüm internetten işletim sisteminizin ISO dosyasını indirmek.

Merhaba. Şu an Linux Mint kullanıyorum. Sistemime Arch kurmak istiyorum. Fakat bir problem halinde Mint'e geri dönebilmem gerekiyor. Tekrar ayarlarımı yapmamak için sistemin ISO dosyasını almak istiyorum. Bunun için hangi programı önerirsiniz?

Download Linux Mint 21.2 - Linux Mint burası sanırım. Bunu indirip farklı bir belleğe yedekliyebilirsiniz.

Home klasörünü yedekle yeterli. Mint'e geri dönünce içindeki Config gibi dosyaları geri atarsın bu sayede uygulamaları indirdiğinde otomatik ayarlı gelir.

Harddiskinizin komple imajını amak istiyorsanız Clonezilla ve benzeri programlar işinizi görecektir. Rescuezilla Clonezilla'nın kullanımı daha kolay bir versiyonudur.

Ev klasörünüzü yedeklemeniz yeterli. Ama "aman aman" bir kaygı içerisindeyseniz, Arch/Mint dual-boot yapın. Arch'a alışırsanız ev klasörünüzü kopyalar, Mint'i kaldırır, kullanırsınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı