- Makaleler
- 4
Diskpart komutunu yazın.List disk komutunu yazın.select disk * komutu ile seçin.Clean komutu ile diski sıfırlayın.Create Part Primary Size=***** yazın. MB şeklinde yazacaksınız bu komutu. Diski tamamen sıfırlamış oluyorsunuz bu yöntemle. Bende Windows 10 kurarken işe yaramıştı.Tüm diskleri silip yeni açıcaksınız istediğiniz rakamı girin birtane daha açın onda zaten yazıcak belli bir sayı mesela atıyorum 30455 mb yazıcak okadar açabilirsin diyeArkadașlar kurulum ekranında diski nasıl böleceğim?
Cihazda Linux Mint yüklü Dual Boot yapacağım.
Diskpart komutunu yazın.List disk komutunu yazın.select disk * komutu ile seçin.Clean komutu ile diski sıfırlayın.Create Part Primary Size=***** yazın. MB şeklinde yazacaksınız bu komutu. Diski tamamen sıfırlamış oluyorsunuz bu yöntemle. Bende Windows 10 kurarken işe yaramıştı.Linux mint yüklü kaybetmek istemiyorum.Tüm diskleri silip yeni açıcaksınız istediğiniz rakamı girin birtane daha açın onda zaten yazıcak belli bir sayı mesela atıyorum 30455 mb yazıcak okadar açabilirsin diye
Hm ozaman diğer arkadaşın dediği şeyi yapmayı deneyin.Linux mint yüklü kaybetmek istemiyorum.
Deneyeceğim.1-Shift+F10 ile komut istemini açın.
2-Diskpartkomutunu yazın.
3-List diskkomutunu yazın.
4-Diskiselect disk *komutu ile seçin.
5-Cleankomutu ile diski sıfırlayın.
6-Create Part Primary Size=*****yazın. MB şeklinde yazacaksınız bu komutu. Diski tamamen sıfırlamış oluyorsunuz bu yöntemle. Bende Windows 10 kurarken işe yaramıştı.
Hocam bu işlemi sıfırlamadan yapmak mümkün mü bilemiyorum. BenDeneyeceğim.
Clean komutunu kullanmadan bölmeye çalıştığımda hata almıştım. İsterseniz Clean komutu olmadan deneyin. Clean komutu diski sıfırlıyor bu arada. Sıfırlamak istemiyorsanız bu yöntemi denemeyin.Evet hocam, beceremediğimden dolayı gözümü kararttım, diskin hepsini biçimlendirdim.Ama ilginiz için teșekkür ederim. Mint'i sıfırdan kuracağım.Hocam bu işlemi sıfırlamadan yapmak mümkün mü bilemiyorum. BenCleankomutunu kullanmadan bölmeye çalıştığımda hata almıştım. İstersenizCleankomutu olmadan deneyin.Cleankomutu diski sıfırlıyor bu arada. Sıfırlamak istemiyorsanız bu yöntemi denemeyin.
En iyi cevap seçmek istiyorum, nasıl seçeceğim?1-Shift+F10 ile komut istemini açın.
2-Diskpartkomutunu yazın.
3-List diskkomutunu yazın.
4-Diskiselect disk *komutu ile seçin.
5-Cleankomutu ile diski sıfırlayın.
6-Create Part Primary Size=*****yazın. MB şeklinde yazacaksınız bu komutu. Diski tamamen sıfırlamış oluyorsunuz bu yöntemle. Bende Windows 10 kurarken işe yaramıştı.
Hocam raporlayıp en iyi cevap seçmek istediğinizi yazmanız yeterli. Yararım dokunmuşsa ne mutlu bana. Keşke Linux'u silmeden halledebilseydik.Evet hocam, beceremediğimden dolayı gözümü kararttım, diskin hepsini biçimlendirdim.Ama ilginiz için teșekkür ederim. Mint'i sıfırdan kuracağım.
En iyi cevap seçmek istiyorum, nasıl seçeceğim?
Kanka bende yapma yöntemi gösterdim .(Evet hocam, beceremediğimden dolayı gözümü kararttım, diskin hepsini biçimlendirdim.Ama ilginiz için teșekkür ederim. Mint'i sıfırdan kuracağım.
En iyi cevap seçmek istiyorum, nasıl seçeceğim?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.