Kurumsal Yazılım Sorunu

mso

Hectopat
Selamu aleyküm.

Ben İstanbul'da özel bir okulda çalışıyorum. Bilişim kısmı ile ben ilgileniyorum. Kurumdaki bilgisayarların genelinin özellikleri düşük ancak windows 7 kurup yüksek performansa ayarlandığında randıman alabiliyorsunuz.

Şimdi gelelim asıl konumuza. Ben format gereken bir kaç pc ye windows 7 kurmak istiyorum fakat lisansımız kısıtlı. Yani 6 pc lik lisansımız var, diğerlerine yok. Bildiğim kadarıyla microsoft türkiye'den daha önce uyarı almışlar lisans almanız gerekiyor diye.

1- Winloader gibi programlar ile lisanssız kullanıcı gibi microsoft programlamlarını (office-windows) gibi yazılımları programlar ile lisanslasam herhangi bir sıkıntı olur mu? Microsoft bunu farkeder mi?

2-Genel itibari ile özellikler düşük olduğu için dışardan gelebilecek saldırılara karşı hangi antivirüs programını kurmamı önerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Linux çekirdekli işletim sistemleri kullanın. Yasal lisans almazsanız sorunlar yaşarsınız. Bu yüzden Ubuntu gibi sistemler kullanmak hem sizler hem de öğrenciler için daha faydalı olur. Ayrıca donanımsal olarak yetersiz olduğunuz için Linux çekirdekli sistemlerde gayet güzel performans yakalarsınız.

Fark edilir. Yasal lisans alın, siz bunu normal marketlerden alacağınıza tüm bilgisayarlar için microsoft ile görüşüp daha ucuza parakende olarak toplu satış yapabilirsiniz. Antivirüs olarak önerim Kaspersky olurdu ancak sistem özellikleri düşük dediğiniz için Norton Endpoint olabilir.

1. Rahatlıkla fark edilir.. Ki daha önce uyarı aldıklarını bahsediyorsun işini şansa bırakma derim...

2.Kurumsal bir firmadan bahsediyorsan eğer kesinlikle antivirüs programı şart....

Doğru diyorsun kardeşim. Loris Trojan Remover ve USB Disk Security kuruyorum nasıldır sizce?

- - - Güncellendi - - -

Yaklaşık 6 pc ye lisans alınmış.

Doğru diyorsun kardeşim. Loris Trojan Remover ve USB Disk Security kuruyorum nasıldır sizce?

- - - Güncellendi - - -

Yaklaşık 6 pc ye lisans alınmış.
6 bilgisayara alındı ise bittiğinde dediğim şekilde Microsoft ile görüşürsünüz. Loris ve usb disk securty bunlar zaten antivirüsten sayılmazlar ve bunlarla güvenlik olmaz.
Eğer birkaç bilgisayar için ise endpointe gerek yok ancak tüm okul içinse endpoint gerekli. Birkaç bilgisayar için en azından free olarak istiyorsanız comodo kullanabilirsiniz. Ücretli dersen sistem bilgilerini tam bilmediğimizden düşük olduğuna göre Bitdefender kullanabilirsiniz.

Comodo mu norton internet security mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…