Kurumuş termal macun temizlenmeli mi?

KoeranosALP

Hectopat
Arkadaşlar bayağı önceden termal macun sürdüm bilgisayara fakat o kurumuştur büyük ihtimal. Şimdi o kurumuş macunu kasayı açıp temizlemem gerekiyor mu? Yoksa herhangi bir sorun olur mu? Bir de kurumuş termal macunu temizlersem az da olsa sıcaklık azalır mı?

Bilgisayarın fanını dikkatli sökerek bir peçete yardımıyla eski macunu sil, yenisini sürüp dağıttıktan sonra da fanı tak. Sorun olmaz böylece. Kazımana gerek yok yani.

Kazımayın. İşlemci yüzeyine zarar verirsiniz, bu da sıcaklık artışına sebep olur. Yeni termal macun sürmeniz lazım. Sıcaklıklar yenisini sürünce azalacaktır. Yeni termal macunu işlemcinin ortasına nokta bırakarak veya işlemcinin üstünden altına kadar ortadan çizgi çekerek sürebilirsiniz. Soğutucu taktığınızda macun işlemci yüzeyine eşit dağılacaktır.

Benim de sıcaklıkları artıyordu termal macun o kısmını hafiften temizledim tamamını almadım kuruntu felan vardı döküldü tekrardan kullandığım zaman ısılar normal değerine döndü.

Evet yenisini sürmem gerekiyor ama elimde termal macun yok. Temizlersem sıcaklık düşermi yinede

Elinizde macun yoksa hiç ellemeyin. Önce bir termal macun tedarik edin sonrasında temizleyip yenisini sürmeniz gerekiyor. Aksi halde hiç hoş olmayan şeyler yaşanabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…