Kurumuş termal macun temizlenmeli mi?

KoeranosALP

Hectopat
Arkadaşlar bayağı önceden termal macun sürdüm bilgisayara fakat o kurumuştur büyük ihtimal. Şimdi o kurumuş macunu kasayı açıp temizlemem gerekiyor mu? Yoksa herhangi bir sorun olur mu? Bir de kurumuş termal macunu temizlersem az da olsa sıcaklık azalır mı?

Evet benim de acil bu bilgiye ihtiyacım var. Kurumuş ise nasıl silinmesi gerekiyor ve yenisini sürerken nasıl bir işlem yapmamız gerekiyor?

Yeni termal macunu işlemcinin ortasına nokta bırakarak veya işlemcinin üstünden altına kadar ortadan çizgi çekerek sürebilirsiniz. Soğutucu taktığınızda macun işlemci yüzeyine eşit dağılacaktır.

Eski macunu silmek için izopropil alkol veya kolonya döküp peçeteye yavaşça silebilirsiniz.

Evet yenisini sürmem gerekiyor ama elimde termal macun yok. Temizlersem sıcaklık düşer mi yine de

Termal macun olmadan direk soğutucuyu işlemcinin üstüne takarsanız uzun ve ağır kullanımda işlemciyi yakarsınız. Temizleyip ve yeni ve iyi termal macun sürerseniz sıcaklık düşecektir.

Bu kolonyanın kesin olarak bir zararı yok değil mi? Ben de kolonya ile silmeyi düşünüyorum da çünkü. Gerçi ne zararı olabilir işlemcinin üst kısmı düz metal bir tabaka, altıyla hiç alakası yok.

Bu kolonyanın kesin olarak bir zararı yok değil mi? Ben de kolonya ile silmeyi düşünüyorum da çünkü. Gerçi ne zararı olabilir işlemcinin üst kısmı düz metal bir tabaka, altıyla hiç alakası yok.

Hayır zarar vermeyecektir. Ancak kolonyaya abanmayın. 3-4 damla yetecektir. İşlemci ıslak kalmamalı.

Hayır zarar vermeyecektir. Ancak kolonyaya abanmayın. 3-4 damla yetecektir. İşlemci ıslak kalmamalı.
Teşekkür ederim bilgiler için. Peki dağıtma işlemi nasıl yapılmalı? Nohut büyüklüğünde sıkıp kendiliğinden mi dağılmalı yoksa biz mi dağıtmalıyız?

Teşekkür ederim bilgiler için. Peki dağıtma işlemi nasıl yapılmalı? Nohut büyüklüğünde sıkıp kendiliğinden mi dağılmalı yoksa biz mi dağıtmalıyız?

El ile dağıtmanıza gerek yok. Boş yere uğraşmayın.

techno3030 dedi:
Yeni termal macunu işlemcinin ortasına nokta bırakarak veya işlemcinin üstünden altına kadar ortadan çizgi çekerek sürebilirsiniz. Soğutucu taktığınızda macun işlemci yüzeyine eşit dağılacaktır.

ModArt PC'nin yaptığı şekil en iyisi bence. Video'da 2:25'i açın
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı