Kurutma makinesi önerisi

DeoNade

Hectopat
Daha fazla  
Dostlar günaydın,

Evim için kurutma makinesi alacağım fakat bir türlü marka ve model kafamda belirleyemedim araştırmalarıma rağmen. Kurutma makinesi çamaşır makinesi üzerine konulacak. Çamaşır makinesinin marka ve modeli Vestel cmı 8710. kafama takılan soru şu; çamaşır makinesinin üzerine koyacağım için kurutma makinesi büyük olursa sorun oluşturur mu çünkü tamı tamına 60 cm koyacağım alan. Banyormuz biraz dar olduğundan dolayı 1 cm bile önemi oluyor. Bütçem 8K ile 12K arası. Balkonumuz olmadığı için en önemli nokta da günlük kıyafetlerimizi tamamen giyilebilir hale getirmesi gerekiyor. Renk tercihimiz yok ama beyaz olursa daha iyi olabilir.

Teşekkürler

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir saç kurutma makinası için 8-12k fazla değil mi? Banyoda kurutma makinası kullanmamanızı öneririm. çünkü banyoda nem yüksek olduğundan elektronik parçalara zarar veriyor.
Ek olarak ben 3 yıl önce Rowenta markanın kurutma makinasını 3 yıl garantili olarak Vatan Bilgisayar'dan aldım. memnunum.
Önerim: Kuafördeki kurutma makinası tutacağını biliyorsanız onu kullanabilirsiniz. banyonun dışında bir yere duvardan yararlanarak alan kazanabilirsiniz. ek olarak banyoda alan yoksa duvar rafları yaptırarak duvardan da kazanım sağlayabilir ve alan açabilirsiniz.

Hocam yanlış mı telaffuz ettim ama çamaşır makinesi dediğimden dolayı çamaşır kurutma makinesi demek istemiştim. Saç kurutma makinesine o kadar tabi ki verilmez

Geçen ay 2 tane kurutma makinesi aldım. Arçelik'e güvenerek Grundig GDH 80 aldım annem için, gayet iyi bir makine ancak yünlü sertifikası yok bu zaten sadece üst düzey cihazlarda ve Hoover da olan bir şey.

Kendim için de Hoover aldım. 4300 TL'ye yakaladığım için aldım ve alırken çok tereddüt ettim ama cihaz gerçekten harika. WİFİ ile bağlandığınızda 45 program çıkıyor karşınıza, 10 KG ve kazanı çok geniş, ısı pompası var, woolmark (yünlü) sertifikası var, yok yok yani.

Tek yaşadığım için ucuz diye aldığım makineye 1 ayda 2000 TL civarında zam gelmiş ancak hala bu paraya alınabilecek bir makine bana göre. Yalnız servisi çok sorunlu imiş yorumlara göre.

Bütçeyi sonuna kadar kullanmak istiyorsanız da bunu tavsiye ederim.

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim; atmış olduğunuz kurutma makinelerini inceledim. Bütçeyi en üst seviyede tutmak mı denir yoksa bir kere alayım daha da sorun yaşamayayım mı denir bilemedim ama kafamda sadece ürünü alayım sorun yaşamayayım. Çünkü ne alırsam alayım bulaşık makinesi hariç (beko) diğer aldığım tüm küçük büyük eşyalarda ufak tefek sorunlar ile karşılaştım. Konuyu çok uzatmadan size çok kısa bir soru sormak istiyorum. Alacağımız kurutma makinesi, çamaşır makinesinin üzerine geleceğinden biraz makinelerin derinlik konusuna kafam takıldı. Çamaşır makinemizin modelini konu da belirtmiş olmam üzerine 55,8 cm derinliği mevcut. Alacağımız kurutma makinesi bu derinliği geçtiğinde bir problem yaşar mıyım yaşamaz mıyım orasını bilemiyorum. Bir kaç mağaza yetkilisi ile görüştüm ve çamaşır makineniz 7 kg. ise alacağınız kurutma makinesi de 7 kg. olması gerektiğini belirtti. Derinlik açısından bir bilgiye ulaşamadım. Ürünü aldıktan sonra derinlik açısından bir sıkıntı yaşamak istemem.

Hocam beyaz eşya söylendiği gibi şans işi yani en pahalısını da alsanız sorun yaşamayacağınızın garantisi yok bu nedenle markaya değil de servis ağına dikkat edin derim. BSH grubu ya da Arçelik grubundan bir makine alabilirsiniz. Isı pompalı tavsiye ederim.

Ölçüleri de standart diye biliyorum ama emin değilim. Benim çamaşır makinesi 6 KG ama 10 kG kurutma ile hemen hemen aynı genişlikte.

Dogant doğru diyorsun beyaz eşya daha doğrusu teknolojik aletler şans işi servis ağına dikkat etmemiz gerekir. Sana sormuş olduğum soruların cevabını bu haftasonu Arçelik yetkili satıcısında buldum. Oradaki beyfendi çamaşır makinenizin üzerine kurutma makinesi koymak istiyorsanız derinlik olarak kurutma makinesi çamaşır makinesinden fazla olamayacağını belirtti. Fakat araya duvara monte olacak şekilde kurutma makinesinin derinliğine ve genişliğine göre bir raf tarzı demir vs. mdf kestirirsek rahatlıkça taşıyabileceğini belirtti. Kurutma makinesinin en fazla 50 kg. ağırlığı olabileceğini belirtti. Bende bu tavsiyelerin üzerine istediğim model ve markaya yönelebileceğim. Yetkili satıcının bilgisi sayesinde düşüncelerim değişmiş oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…