Kuryelik mi yoksa BİM kasiyerliği mi?

SN1P3R

Hectopat
Hangisi daha avantajlı? Bu mesleklerde çalışan veya deneyimi olanlardan tavsiye istiyorum.

Kuryelik şehre göre değişebilir, ne kuryesi olunacağına göre de serbestlik değişebilir, BİM kasiyerlik ise yoğunluğa bağlı olabilir, yani birçok etmen olabilir ama serbestlik gibi bir şey olacaksa ve şehre bağlı olarak da kuryelik daha mantıklı olabilir.

Son düzenleme:
4 ay oldu dostum bahsettiğin mağaza zincirinde çalışıyorum. Kuryelik için kenarda paran varsa, 3-5 paket için hayatını tehlikeye atmadan yapacaksan yapmalısın bence. Mağazaya gireceksen eğer geçici düşünüyorsan birikim yapıp çık yükselme hedefin yoksa diğer mağaza zincirlerine göre (migros ve carrefour hariç) daha iyi. Asgari ücretin 1.5 kat üstünü alıyorsun.

Hocam öncelikle, asgari ücret zammı hayırlı olsun. Birikim yapıp çıkacağım. Yükselme hedefim olmaz, liderlik konusunda kötüyüm. Bakalım ya, ben de kararsızım.

Hangisi daha avantajlı? Bu mesleklerde çalışan veya deneyimi olanlardan tavsiye istiyorum.

Şehre göre değişir ama kuryelik meslekten çok, tecrübe işi. Bileğine güvenmen gerek. Aniden çıkan araçlardan kaçmak, ani frenler ve bir sürü durum. Ayrıca burada motor seçimi de çok mühim. ABS mevcut olan, lastikleri iyi, rahat ve kıvrak bir motorla işe başlarsan, ve tehlikelerden kaçmayı becerip, yağmur, kar, çamur demeden çalışırsan iyi kazandırır. Ama dandik bir motor ve az tecrübeyle bir ay çalışır o bir aylık maaşı 4 ayda yersin Allah korusun. Yani ben nüfusu az sakin bir yerde kuryelik yaptım, zincir şirkete değil restorana bağlıydım ve motora hevesim vardı. Çok uzun süre çalışmadım, almam gereken şeyi aldım ve bıraktım. Ama yaptığım dönem beni mutlu etti. Ama eğer bu işe karar verirsen masraftan kaçmayıp adam gibi ekipman ve motor seçimi yapmanı öneriyorum.

BİM de kasiyer diye bir şey yok orada her şeysin. Yeri gelir kasada yeri gelir eline mop verirler sil derler. Boş durma şuraları süpür, cam sil, etrafı düzelt. Boş oturma vs derken öyle geçer zamanın sevkiyat gelir. Ürünleri açarsın, depoya yerleştirirsin. Sayım olur malları sayarsın, denetleme olur her yeri yalar yutarsın. Yeni mağaza açılır hoppa hadi bakalım alırsın eline ilanları seni bir mahalleye götürürler elde afişler site site gezer dağıtırsın. Bedava reklamcı olursun. Öyle bitmiyor. Bende çalıştım 28 gün zor durabildim. Bir de açık vs kasa olayları en ufak bir şey sana kilitlenir. Hastalanırsın izin almak dert rapor zaten komple yaşama öl daha iyi yani 2 gün rapor aldım ağır mikrop kapmışım çünkü mağaza da üst kat yemek yeri aşırı pisti. Bana ceza gibi döndüğümde hafta sonu başka bir mağazaya gideceğimi ve orada temizlik yapılacağını söylediler gittim orada bir kişi daha vardı sonradan öğrendim ki o kişi de başka mağazada rapor almış. 2 gün boyunca mağaza ön tüm dış camlarını yıkama dahil bütün soğuk dolaplarını, reyonları vs her yeri sildirip temizlettiler. Alışveriş arabalarının ayakları, kenar köşe neresi varsa.

Şimdi bu dediklerim elbette tüm mağazalarda geçerli olmayabilir.
Normal bir vatandaş gibi gidip başvuru ile girdiğim ve rastgele verdikleri bir mağazada başıma gelenler.
Bölge müdürü de bu cezalandırmayı yapan kişi. Çıkmak istediğimi söylediğimde de beni 2 saat ikna etmeye çalışıyorlar. İçimden geçmişler daha da kal diyorlar.

Ben olsam market sektöründe kurumsal Migros, Carrefour, macrocenter, çağdaşdan başka yere girmem.
Bu arada bir toptan markette de çalıştım grossmarket. Yemin ediyorum BİM'den on kat daha rahattır.

Tercih senin.

Hocam iflahımın içinden geçiyorlar anladın sen. En çok psikolojik olarak yoruluyorsun. Benim mağazam çok iyiydi. Yeni bir eleman geldi beni başka mağazaya aldılar. Anlaşamıyorum buradakilerle. 2-3 ay kaldı çıkacağım bende. Hayalim yok benim diyorsan kariyer imkanın var öte yandan hedeflerim var diyorsan tavsiye etmem, birikimini yap çık anahtar olarak kullan burayı ben öyle yapıyorum.

Yağmur olacak, kar olacak ve sen paket atmak zorunda kalacaksın. Mağazada en azından sıcak ortamda çalışırsın. Yağmurda karda dışarıda olmaktan iyidir bence. Tabii ki kazanacağın paraya göre de değişir durum. Bimde kazandığının en az 1.5 katını kazanmayacaksan değmez karda kışta paket atmaya.

Bunu bende çok düşündüm girmeden önce ama şimdi keşke kuryelik yapsaydım diyorum. Parası olan kuryelik yapsın bence. Kar kış inan buradaki cahil cühela insanlardan daha az yorar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…