Kuşların cinsiyeti farklı olabilir mi?

ipekozger

Yoctopat
Daha fazla  
Bir sevda (2, 5-3 aylık) bir de cennet (4-5 aylık) papağanım var ve ikisinin de cinsiyetini erkek olarak biliyordum öyle aldım. Birbirlerine yeni yeni alışmaya başladılar ama sevda papaganım diger kuşun sürekli peşinden gidiyor, yanında tiz sesler çıkarıyor, bazen üstüne çıkmaya çalışıyor ama cennet papağanım ısırıyor ya da kaçıyor. Bunlar çiftleşme göstergesi mi ya da sadece kavga mı ediyorlar? İki kuş da geç saatler dışında serbestler. Bazen cennet papağanım da diger kusumun yanına gittigi oluyor ama yakınlasırlarsa ısırıyor cinsiyetleri farklı olabilir mi?

Bir kuş diğerinin üzerine gidiyorsa çiftleşmek istiyordur, ikisinden birisi dişidir. Durduk yere üzerine gitmez ve ses çıkarmaz. Cennet papağanı çiftleşmeye çağırma sesi yazın. Eğer çıkardığı ses ona benzer ise ikisinden birisi kesin dişidir.

Bir kuş diğerinin üzerine gidiyorsa çiftleşmek istiyordur, ikisinden birisi dişidir. Durduk yere üzerine gitmez ve ses çıkarmaz. Cennet papağanı çiftleşmeye çağırma sesi yazın. Eğer çıkardığı ses ona benzer ise ikisinden birisi kesin dişidir.
Birinin sevda birinin cennet papağanı olması çiftleşmelerinde bir problem yaratır mı biyolojik bakımdan? tek farklarının gaga renkleri olduğunu biliyorum ama ikisinin farklı tür oluşu çiftleşmelerine engel diye biliyordum yanlış bir bilgi sanırım.

Farklı tür olması çiftleşmesine engel değil. Bende de muhabbet kuşu ve sultan papağanı vardı. İkisi birbirine alıştığı için aynı kafese koymuştum ve sultan papağanım yumurtluyordu. Yumurtanın içi elbette boş çıkar da erkek olan, dişiye yakınlık gösterir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı