Kuşum elimde öldü

sh6ke

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, az önce yaşanılan bir durumu size anlatmak istedim. Kuşum elimde can verdi, evet bildiğiniz elimde öldü. Nasıl mı? Muhabbet kuşum dişiydi, bir tane erkek kardeşi vardı ve 1.5 ay önce çiftleştiler. Dişi kuşum 6 tane yumurtaya sahip oldu ama hepsi boştu, bizde attık. Ardından 1.5 ay sonra yani bugün, muhabbet kuşum bu aralar yine kuluçkaya yatmaya başladı. Bende arada sırada yumurta sıkışması var mı diye kontrol ediyordum.

Normalde dişi kuşum; geceleri, eşiyle olduğu herhangi bir an garip bir ses çıkartır, nefes almak değil tarif edemeyeceğim normal gibi görünen ama normal muhabbet kuşlarında olmayan bir ses. Normalde elime aldığımda korkardı, ele alışık değil ama kardeşi yani eşi çok alışık hiç korkmaz, ama bu kuşu yani dişiyi alınca korkar. Daha önce çok kez avcumun içine aldım korkuyordu elbette, ama bu sefer alınca öldü.

Muhabbet kuşumu ben öldürmüş mü oldum anlamadım, vicdan azabı çekiyorum. Almasaydım, yaşıyor olurdu diye düşünüyorum. Yorgundu galiba, bilmiyorum ama bir anda elimde 10 saniye kaldıktan sonra öldü. Çırpındı, ilk kez bu kadar kuvvetli çırpındı bende bir şey vardır diye eşeyine baktım, sonrasında hemen ölüverdi.

Ne yapmalıyım? Erkek, yani kalan eşine bir eş daha almalı mıyım? Psikolojisini bozmasını istemiyorum. Ben mi öldürdüm? yardım edin ve beni bilgilendirin arkadaşlar.

DIPNOT: Çok yaşlı değillerdi, hatta yaşlı bile değillerdi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle başın sağ olsun bana kalırsa zaten kuluçka döneminde ve stresli bir durumda sen de eline alınca zaten panik yapıyormuş o stres neden olmuştur belki.

Büyük ihtimalle sen öldürmedin 😐 Muhabbet kuşları bazen altta yatan hastalık, yumurta sıkışması, kalp rahatsızlığı veya stres gibi nedenlerle aniden ölebilir. Elinde olması sadece ölüm anına denk gelmiş olabilir. Erkek kuşun için ise hemen değil, biraz gözlemledikten sonra halen mutsuz veya durgun görünüyorsa yeni bir eş alabilirsin.

Bir hastalığı yoksa stresten ölmüş olabilir. Bayağı korktu ve çırpındı diye belirtmişsin sanırım fazla korkudan ölmüş muhabbet kuşları narin oluyor biraz. Benim de zamanında kuşum hapşırır gibi sesler çıkarıp etrafa yem saçıyordu ağzından sanırım sindiremediği için. Bende yine bu şekilde hapşırırken ağzına yapışan yemi temizlemek için elime alayım dedim almamla ölmesi bir oldu çırpınmadı bile. Geçmiş olsun yapacak bir şey yok. Yanına bir kuş daha almak size kalmış alırsanız canı sıkılmaz tek başına.

Merhaba arkadaşlar, az önce yaşanılan bir durumu size anlatmak istedim. Kuşum elimde can verdi, evet bildiğiniz elimde öldü. Nasıl mı? Muhabbet kuşum dişiydi, bir tane erkek kardeşi vardı ve 1.5 ay önce çiftleştiler. Dişi kuşum 6 tane yumurtaya sahip oldu ama hepsi boştu, bizde attık. Ardından 1.5 ay sonra yani bugün, muhabbet kuşum bu aralar yine kuluçkaya yatmaya başladı. Bende arada sırada yumurta sıkışması var mı diye kontrol ediyordum.

Normalde dişi kuşum; geceleri, eşiyle olduğu herhangi bir an garip bir ses çıkartır, nefes almak değil tarif edemeyeceğim normal gibi görünen ama normal muhabbet kuşlarında olmayan bir ses. Normalde elime aldığımda korkardı, ele alışık değil ama kardeşi yani eşi çok alışık hiç korkmaz, ama bu kuşu yani dişiyi alınca korkar. Daha önce çok kez avcumun içine aldım korkuyordu elbette, ama bu sefer alınca öldü.

Muhabbet kuşumu ben öldürmüş mü oldum anlamadım, vicdan azabı çekiyorum. Almasaydım, yaşıyor olurdu diye düşünüyorum. Yorgundu galiba, bilmiyorum ama bir anda elimde 10 saniye kaldıktan sonra öldü. Çırpındı, ilk kez bu kadar kuvvetli çırpındı bende bir şey vardır diye eşeyine baktım, sonrasında hemen ölüverdi.

Ne yapmalıyım? Erkek, yani kalan eşine bir eş daha alınır mı? Psikolojisini bozmasını istemiyorum. Ben mi öldürdüm? Yardım edin ve beni bilgilendirin arkadaşlar.

Dıpnot: Çok yaşlı değillerdi, hatta yaşlı bile değillerdi.

Diğer kuşum yani erkek eşi şu an duygusuz biraz, sağa sola bakıyor. Ötüyor elbette belki de eşini çağırıyordur. Gözlemleyeceğim.

Aynı şey başımda şu an. Erkek kuşum öldü dün. Dişi kuş da kuluçkadayken dışarı çıkıp ötüyor. Maalesef ona eşi daha yakın olduğu için onu arıyor. Yuvadan kafayı çıkarıp sağa sola bakıyor :(
Diğer kuşum yani erkek eşi şu an duygusuz biraz, sağa sola bakıyor. Ötüyor elbette belki de eşini çağırıyordur. Gözlemleyeceğim.

Aynı şey başımda şu an. Erkek kuşum öldü dün. Dişi kuş da kuluçkadayken dışarı çıkıp ötüyor. Maalesef ona eşi daha yakın olduğu için onu arıyor. Yuvadan kafayı çıkarıp sağa sola bakıyor :(
Çok geçmiş olsun, hemen bir eş almayın bana öyle dediler. Biraz gözlemleyin, yemini değiştirin. Yemini değiştirdikten sonra birkaç gün gözlemleyin yem yiyor mu, kabuklarına bakıp anlarsınız. Ona oyuncaklar alın yalnız hissetmesin. Ayna almayın obsesyona yol açabiliyor.

Nasil bir ses çıkarıyordu dişi kuş?
Eğer ele alınmaktan korkuyorduysa ve gece gece elinize aldıysanız hayvanı ödünü patlattınız yüksek ihtimalle. Eğer alt yapısında gelişmiş başka bir hastalığı da vardıysa renk vermiş oldu işte bu şekilde. Yani siz öldürmediniz eceliyle öldü hayvan sadece sabah ölü bulmak yerine kendi elinizde ölmesine şahit oldunuz anlattıklarınıza bakılırsa.

Başınız sağ olsun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı