Kuşum neden bana alışmıyor?

467597

Hectopat
Arkadaşlar sap sarı dişi bir muhabbet kuşum var, iki haftadan fazla bir süredir evimizde. Başka bir ev, ortambbe farklı kuşların yanından geldi. Kafesi geniş ve ferah için de salıncak, ayna, aklınıza gelebilecek her şey var. Onu ilk başlarda yalnız bıraktım evi tanıması için 1 2 gün, sonra konuşmaya başladım ailem konuşmaya başladı, hep yanımızda kaldı. Yemini suyunu hep tazeledik, onunla konuşuyorum her şeyi yapıyorum fakat iki haftayı geçti hâlâ ötmüyor doğru dürüst, elimi yaklaştırınca kaçıyor, hiç bir şey yapamıyoruz beraber tek yaptığı kafasını sırtına gömüp uyumak. Sorunu ne bu kuşun arkadaşlar çıldırmak üzereyim?

Arkadaşlar sap sarı dişi bir muhabbet kuşum var, iki haftadan fazla bir süredir evimizde. Başka bir ev, ortambbe farklı kuşların yanından geldi. Kafesi geniş ve ferah için de salıncak, ayna, aklınıza gelebilecek her şey var. Onu ilk başlarda yalnız bıraktım evi tanıması için 1 2 gün, sonra konuşmaya başladım ailem konuşmaya başladı, hep yanımızda kaldı. Yemini suyunu hep tazeledik, onunla konuşuyorum her şeyi yapıyorum fakat iki haftayı geçti hâlâ ötmüyor doğru dürüst, elimi yaklaştırınca kaçıyor, hiç bir şey yapamıyoruz beraber tek yaptığı kafasını sırtına gömüp uyumak. Sorunu ne bu kuşun arkadaşlar çıldırmak üzereyim?
Aslında sorunu yok kuşun biraz daha zaman tanıyabilirsiniz yeni gelen kedimiz bize 1 senede alışmıştı o hesap.

Eğer yavru değilse alışması kolay olmuyor, hiç alışmayabilir de. Ürkütmeyin, elden yem yedirmeye çalışın. Biraz daha zaman tanıyın.

Hemen 5 senelik kuş gibi alışmasını beklemiyorsun heralde? Zaman tanı kardeşim azıcık. Eninde sonunda alışacak sana ama zaman tanıman lazım yani 1-2 haftada olacak şey değil.
Artı olarak kuşlarla ilgili bilgilere falan bak ya da veterinere falan sor neyi sever neyi sevmez diye. Belki sevmediği bir şeyi yapıyor olabilirsin.

Merhaba, yaklaşık 9 aydır 1 çift ve 1 yavru kuşumuz var, hepsi de elimize alıştı. Yapmanız gereken şey yemliği kuşun yuvasından söktükten yaklaşık 30 dakika sonra elinizin içine yem koyarak kafesin içinde beklemek. Kuş ilk başlarda çekinecektir fakat açlığın verdiği his dolayısıyla elinizden yeme cesareti toplayacaktır. Eğer elinizden 10 dakika içinde yem yemezse yemliği geri koyun ve kuşu bir süre rahat bırakın. Daha sonrasında sadece kafese elinizi sokun ve 10 dakika bekleyin. 10 dakika sonrasında ise yavaş yavaş elinizi kuşun yanına götürün ama çok yaklaştırmayın, merak edip kendisi gelecektir. İlk başlarda ufak ısırışlar yapabilir ama saldırı amaçlı olmayacaktır. Açık ortamda elinizden rahatça kaçabileceği için elinize alışması mümkün değildir, en doğrusu dar bir ortamda yavaş yavaş elinize bakarak ve inceleyerek alışmasıdır. Kesinlikle bu süreç içeresinde kuşu zorla sevmeye ya da ani hareket yapmamaya özen gösterin.

Merhaba, benimde önceden muhabbet kuşum vardı kanarya gibi olmuştu. Birkaç adım önerim olacak.
Kafes kapalıyken elinizi kafesin üstüne tutun 10-15 dk arası bekletin.(1 hafta)

Sonra kafesi açın elinizi kafesin içine sokun ama kuşa dokunmayın elinizi kıpırdatın, parmaklarınızı da öyle 10-15dk.(1 hafta)

Sonrasında ise tek parmağınız ile kuşun ayağına doğru ittirin kuşun parmağınıza binmesi lazım. Eğer binerse kafesten yavaşça çıkarın ve kafesin üstüne koyun. Çünkü evinden çıktığı zaman çok telaş yapar ve uçmayı bilmiyorsa rasgele uçar belki sakatlanabilir.(4-5 gün)

Son diyeceğim de artık kuşu kafesten parmağınız ile çıkarın ve uçmayı bilmiyorsa yavaş yavaş öğretin. Kafesten uzaklaştırın. Alışacaktır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı