Kutusu açılmış laptop nasıl iade edilebilir?

aurorasI0

Picopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Bir hafta önce forumun önerisi üzerine N11'den Acer Nitro 5 sipariş ettim ancak fanları gürültülü çalıştığı için hiç memnun kalmadım. Nasıl iade edebilirim? 14 günlük cayma hakkım Windows kurulu olsa bile var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet var. Ürünü iade edin ve iade etme sebebine beğenmediğinizi yazın, kesinlikle fan sesi yüksek vb. gibi "servislik" durumları yazmayın.

1 Ocak 2024 tarihinden itibaren internetten alınsa dahi bilgisayar, cep telefonu, akıllı saat ve tablet bilgisayarlarda nedensiz cayma hakkı kaldırıldı. İade firmanın inisiyatifinde devam ediyor. Firmadan bilgi alın öncelikle.

Bu kanun düzenlemesi yürürlüğe girdi mi?

Bu kanun düzenlemesi yürürlüğe girdi mi?

Evet. Resmi gazetede Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik olarak yayınlandı. Yürürlüğe girmesi 2024 tarihine ertelenmişti tekrar ertelenmedi.

Evet. Resmi gazetede Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik olarak yayınlandı. Yürürlüğe girmesi 2024 tarihine ertelenmişti tekrar ertelenmedi.
Evet var. Ürünü iade edin ve iade etme sebebine beğenmediğinizi yazın, kesinlikle fan sesi yüksek vb. gibi "servislik" durumları yazmayın.
Hocam iadeye gönderdim göndermeden önce bilgisayarın turbo boostunu kapatmıştım bir sıkıntı olmaz değil mi

Neden böyle bir şey yaptılar.

Aldığım laptobun sarjının 10 saat dayanmasi gerekiyor. Internette 1 ay araştırdım izlemediğim ve bakmadığım test kalmadı. Herkes 10 saat ama bana 2 saat dayanıyor laptop. 60hz ve %60 parlaklık ile sadece tarayıcıda geziniyorum. Bide alırken ürün açıklamasında 13.6 saate kadar video izleme yazmışlardı. Iade ettim ilk win 11 kurulu diye iptal ettiler. Şimdi FreeDos kurup tekrar göndercem.

Hocam iadeye gönderdim göndermeden önce bilgisayarın turbo boostunu kapatmıştım bir sıkıntı olmaz değil mi
Sonuç ne oldu? Bende n11'den aldım. Ilkini red ettiler win 11 vae diye sıfırlamıştım. Hala 14 gün sürem dolmadı FreeDos yapıp tekrar iade etcem.

Evet. Resmi gazetede mesafeli sözleşmeler yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik olarak yayınlandı. Yürürlüğe girmesi 2024 tarihine ertelenmişti tekrar ertelenmedi.

Kaynak bırakır mısınız? Şu an da aktif olarak hala ürünler iade edilebiliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kaynak bırakır mısınız? Şu an da aktif olarak hala ürünler iade edilebiliyor.

Uzun zaman olmuş fakat yanıtsız bırakmamak için yazıyorum. Forum çok sık girmiyorum.

Gelen tepkiler üzerine yürürlüğe girmesi 1 Ocak 2026 tarihine ertelendi.

MESAFELİ SÖZLEŞMELER YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK (Yürürlüğe girecek olan yönetmelik.)

resmigazete.gov.tr/eskiler/2022/08/20220823-2.htm

MADDE 13- Aynı Yönetmeliğin 15 inci maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki bentler eklenmiştir.

i) Tüketiciye teslimi yapılmış olan cep telefonu, akıllı saat, tablet ve bilgisayarlara ilişkin sözleşmeler.

MESAFELİ SÖZLEŞMELER YÖNETMELİĞİ

Cayma hakkının istisnaları

MADDE 15–
(1) Taraflarca aksi kararlaştırılmadıkça, tüketici aşağıdaki sözleşmelerde cayma hakkını kullanamaz:

i) (Ek:RG-23/8/2022-31932) (2) Tüketiciye teslimi yapılmış olan cep telefonu, akıllı saat, tablet ve bilgisayarlara ilişkin sözleşmeler.

Yine ertelenmiş yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…