Kuzenime dava açabilir miyim?

yatırılması için dava açsın o zman ben bilgim dahilindeki söyledim sadece

@okanpasa Hocam yatırılması amacıyla açamaz ama dediğinizi anladım. Olay şu kendisi hakaret davası açar. Manevi tazminat ister. Akli dengesi yerinde değil diye savunma yaparlarsa ve olay psikoloğa gidip bu rapor verilirse etrafa zarar verdiği için yatırılır. Akli dengesi yerindeyse siciline işleyeceği için iş hayatında büyük problemler yaşar. Akli dengesi yerinde değil raporu verilir ve içeri alınmazsa da üstüne hat bile alınamaz, ev araba satışı olmaz zaten. Oy veremez. Kendi başına evlenemez. Ev tutamaz. hiçbirşey yapmaz neredeyse.

Hala saygını korumayı tercih ederek öz saygını kaybettiğini düşünüyorum.

Biraz uzun sürer ama vazgeçmeyin derim. Zaten celb gittiği an önce anlaşma sonra tehdit en son ise özür telefonları gelmeye başlar

Dava açabilirsin ama diyelim ki hapse girdi. Çıkınca sana daha kötüsünü yapmaz mı? Sonuçta dengesiz biri diyorsun. Bence boş ver her yerden engelle devam et hayatına.

Yalın daha küçük anlık gazla böyle şeylere gelme. Senin daha çok zamanını paranı ve ruh sağlığını çalar. Dava açınca hemen olay güzelleşmez. Sıkıntı büyüyebilir iyice kin tutabilir. Ama hala devam ediyorsa savcılığa şikayet edebilirsin babanla konuşup. Baban da onun babasıyla konuşsun savcılığa veririz eğer durmazsa mahkemeye gider hapse kadar yolu var diye korkutsun biraz. Ama acele etme. Cevap verme sen cevap verdikçe o da sebep bulur. Eğer iplemezsen bir süre sonra işine bakar. Instagram'da filan girme ya da dondur bir süre. Sıkılır belasını başka yerde arar. Bu işler yetişkinler için bile zor. Önce aileni ikna et. Bu durmuyor diye. Hespları kapattım bunun yüzünden filan de. Geçer bunlar kafaya takmamaya çalış.

Evet açabilirsin bir avukata danışmanı olanları anlatmanın da öneririm. Yardımcı olurlar.

Hocam olayın başını daha detaylı anlatabilme şansınız mevcut mu merak ettim çünkü 23 yaşında bir adam niye böyle boş işlerle uğraşır anlam veremiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…