KVK mı DELTA mı?

Koçara

Megapat
Daha fazla  
Uzun süren kararsızlık sonunda Xiaomi Mi 6 64 GB almaya karar verdim. Cihaz Gold Com.tr de 2079 TL ve KVK garantili. İstanbul Bilişim garantiyi kendi veriyor ve fiyatı 1790 TL. Hepsiburada.com da Delta garantili, fiyatı ise 1850 TL. Garanti verilen servisler arasında böylesine fark olması kafamı karıştırdı. Aslında Türkiye garantisi olsa düşünmeden alacağım ama yok. Sizce hangi servis daha iyidir? KVK daha bilindik. 200 TL daha verip KVK garantili olanı almaya değer mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Diğer garanti servisleri hakkında bir bilgim yok ama KVK iyidir. Ben Sony Xperia M4 aqua kullanıyorum. Telefonumu çok kez servise götürdüm. Birinde USB şarj kabloma takılıp ucunu yamultmuştum. Kablonun yenisini verdiler(müşteri hatası olmasına rağmen). Birinde telefonun cebimde sıkışması ile ekranımda morluk oluşmuştu ve telefonu çok fazla yere düşürmemden dolayı kasasında çizikler ile hafif göçükler vardı. Ekranı ve kasayı değiştirdiler. Sonuncusunda ise telefonum sanırım aşırı ısınmadan dolayı kapandı ama bir daha açılmadı. Telefonun sıfırını verdiler. Beni en memnun eden tarafı ise bütün bu olanlara rağmen benden hiç ücret almamaları ve en az 2 gün en fazla da telefonu 1 hafta gibi kısa sürelerde hemen tamir edip teslim almaya hazır hale getiriyorlardı. KVK'yı tavsiye ederim bekletme süreleri çok kısa ve ücret talep etmiyorlar. Diğer servisler hakkında bir bilgim yok onları da araştır derim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dün MİUİ Türkiye resmi satıcısı olan Cepport mağazasında, Mİ 6 nın 6 GB ram ve 64 GB depolama olan KVK garantili modelinin 1960 TL olduğunu gördüm. Cihazı aynı fiata gitti gidiyor.com üzerinden de alabiliyoruz. Cepport mağazasından görere kalmak mı daha mantıklıdır yoksa gittigidiyordan satın almak mı? Bildiğim kadarıyla internet üzerinden yapılan satışlarda ürünün hasarlı çıkması durumunda ( görmeden alındığı için )14 gün içinde malı iade ve değişim hakkı var. Oysa mağazadan alınan bir ürün kutusu açıldı mı iş biter. Sizce nasıl bir yol izlemem gerekir?

Ürünün hasarlı çıkma durumu çok nadir oluyor. Örnegin vatan bilgisayar gibi bir mağazada ürün aldigin zaman orada kutusu açılır ardından hasarlı olmadığına dahil bir kağıt imzalatilir. Ama ürün hasarlı çıkarsa size o an yenisiyle değiştirmek zorunda. Cepport magazasinda da öyle bir sey vardır diye düşünüyorum. Gittigidiyordan aldigin zaman kargo sana teslim ettigi anda kutuyu adamin yaninda acip bakarsın hasarlıysa zaten tutanak tutarlar yeni ürün sana gelir.

Gold üzerinden alışveriş yapmayın. Kayyumda olan bir şirket. Ürünü de göndermiyorlar para iadesini de göndermiyorlar.

KVK da olsa Delta da olsa ithalatçı garantili. KVK'nın sadece ismi kaldı. Çok bir fark etmiyor. Delta servisine gönderdiğinde yapılanla KVK servisine gönderdiğinde yapılan hemen hemen aynı.

Şu an kullanmakta olduğum Samsung telefonumu garanti kapsamında, donma ve şarj problemi yüzünden iki kez Beşiktaş'taki Samsung servisine götürdüm; ikisinde de yazılım atıp geri verdiler. Güya resmi distrübitör. Anladığım kadarıyla telefon galiba biraz da şans işi. Cepport' tan KVK garantili Mİ6 yı almaya karar verdim. Ne de olsa tuşlu Nokia dönemlerinden KVK ya biraz daha aşinalığımız var. Yorumlarıyla karar vermemde yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim. Umarım kararımdan pişmanlık duymam.

KVK, eski KVK olsa önerirdim ama 200tl fazladan vermeye gerek yok, tüketici hakem heyetleri iyi çalışıp hakkını koruyor zaten. Delta'dan alınması uygundur.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı